Sacrificarea porcilor pentru Sarbatorile de Craciun se va face cu respectarea normelor pentru bunastarea animalelor in timpul sacrificarii, se arata intr-un comunicat al ANSVSA. Procedeul se numeste asomare cu glont captiv. Pe scurt, porcii de pe mesele romanilor cuprinsi de spiritul sfant al Craciunului, vor fi "impuscati", si nu taiati cu satarul ca pana acum. Moartea porcilor va parea astfel o rafuiala intre gangsteri, nu o injunghiere neprofesionista facuta de tarani prin curtile lor.
Pentru identificarea celei mai viabile solutii, conducerea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) a avut o serie de consultari cu reprezentanti ai conducerii Colegiului Medicilor Veterinari din Romania (C.M.V.R.). In urma intalnirilor, s-a decis ca medicii veterinari imputerniciti (medicii concesionari) sa aplice procedeele de asomare permise pentru specia porcina.
Metoda convenita de ambele parti ca fiind cea mai adecvata este cea a pistolului cu glont captiv.
Redactia BankNews.ro
http://www.banknews.ro/stire/13958_porcii_de_craciun_vor_fi_impuscati_in_cap.html