Sacrificarea porcilor pentru Sarbatorile de Craciun se va face cu respectarea normelor pentru bunastarea animalelor in timpul sacrificarii, se arata intr-un comunicat al ANSVSA. Procedeul se numeste asomare cu glont captiv. Pe scurt, porcii de pe mesele romanilor cuprinsi de spiritul sfant al Craciunului, vor fi "impuscati", si nu�taiati cu satarul�ca pana acum. Moartea porcilor va parea astfel o rafuiala intre gangsteri, nu o injunghiere neprofesionista facuta de tarani prin curtile lor.
Pentru identificarea celei mai viabile solutii, conducerea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) a avut o serie de consultari cu reprezentanti ai conducerii Colegiului Medicilor Veterinari din Romania (C.M.V.R.). In urma intalnirilor, s-a decis ca medicii veterinari imputerniciti (medicii concesionari) sa aplice procedeele de asomare permise pentru specia porcina.
Metoda convenita de ambele parti ca fiind cea mai adecvata este cea a pistolului cu glont captiv.
Redactia BankNews.ro
redactia@banknews.ro
http://www.banknews.ro/stire/13958_porcii_de_craciun_vor_fi_impuscati_in_cap.html