Pretul preparatelor din carne va creste cu aproximativ 15% in 2008, principalele motive fiind inflatia si costul de productie, a declarat, miercuri, directorul general al Tabco-Campofrio, Ovidiu Wencz.
"Noi nu ne-am dori aceasta crestere, dar este greu de crezut ca ea va putea fi evitata. Oricum, procentul de 15% este limita minima, cu care abia vor fi acoperite inflatia si costurile de productie", a spus Wencz.
Directorul Tabco-Campofrio a adaugat ca producatorii interni din aceasta industrie sunt afectati in mod direct de restrictiile de export pe piata Uniunii Europene pe care Romania le are in privinta produselor din carne de porc, cauzate de focarele de pesta porcina. "Din pacate, pana in 2009 nu ne putem gandi sa exportam, cu toate ca avem produse care, din punct de vedere al calitatii pot concura pe piata europeana", a precizat Wencz. El a adaugat ca Tabco-Campofrio a avut cereri de a livra produse traditionale romanesti pentru romanii din Spania, insa a fost blocata de aceasta interdictie.
NewsIn