BankNews.ro - The Business Republic

Directorul general al BRD: Dobanzile ar putea creste in perioada urmatoare
Finante-Banci | Data Publicarii: 14-09-2007

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va incerca sa apere moneda nationala pentu a evita o depreciere si mai accentuata a leului, este de parere directorul general BRD Groupe Societe Generale, Patrick Gelin. "Cred ca BNR va incerca sa apere moneda nationala pentru a evita deprecierea acesteia", a afirmat Gelin, raspunzand la o intrebare referitoare la evolutia cursului de schimb. Potrivit directorului BRD, criza de lichiditati de pe pietele internationale s-ar putea reflecta intr-o majorare a dobanzilor si in Romania.

"Tendinta dobanzilor nu este in scadere, ci de usoara crestere, insa BRD nu intentioneaza pentru moment o majorare a nivelului dobanzilor", a afirmat Gelin. De la inceputul crizei financiare din SUA, moneda nationala a intrat pe o evolutie puternic descendenta, numai in luna august leul inregistrand o depreciere de 3,3% atat in raport cu euro, cat si fata de dolar.

"Nu avem vizibilitate pentru urmatoarele saptamani sau luni, avand in vedere ca suntem intr-o perioada instabila", a afirmat Gelin, referindu-se la evolutia pietei financiare. Totodata, reprezentantul BRD considera ca, "daca increderea nu va reveni", este posibil ca investitorii sa isi amane proiectele pe piata romaneasca.

Integral in Gandul

http://www.banknews.ro/stire/12580