BankNews.ro - The Business Republic

Financial Times: Membrii G7 cer o analiza a crizei creditelor ipotecare
International | Data Publicarii: 13-09-2007

Oficiali ai trezoreriei americane au spus joi ca guvernele statelor membre ale G7, care include statele cele mai industrializate, vor cere organului organizatiei insarcinat cu evaluarea stabilitatii financiare sa cerceteze cauzele declansari crizei creditelor ipotecare, relateaza Reuters.

Intr-o interventie in cotidianul Financial Times, subsecretarul de stat al trezoreriei americane insarcinat cu afaceri externe, David McCormick, si subsecretarul pentru finantele interne, Robert Steel, au declarat ca Statele Unite ale Americii planuiesc sa coopereze cu celelelte state membre ale G7 pentru a evalua cauzele recentelor incertitudini ce au afectat pietele financiare si sa "determine un raspuns potrivit".

"Recomandarile acestui raport vor reprezenta informatii necesare unor reactii multilaterale, echilibrate, cu tinta precisa", au scris cei doi pentru Financial Times.

Autorii au declarat ca ministrul american de finante Henry Paulson si restul membrilor G7 vor cere organului G7 insarcinat cu evaluarea stabilitatii financiare - un grup de ministri de finante, presedinti ai bancilor centrale si oficiali ai autoritatilor de reglementare create dupa crizele financiare de la sfarsitul anilor 1990 - sa analizeze patru subiecte importante.

Primul subiect este lichiditatea institutiilor financiare si politicile legate de activitatea pietelor si riscurile legate de acordarea de credite, inclusiv tratamentul produselor complexe de credit.

Al doilea subiect, conform autorilor articolului, il reprezinta sectorul de contabilitate si evaluare a procedurilor legate de activitatea instrumentelor financiare derivate, mai ales pentru produsele mai complexe si mai putin raspindite pe piata, a caror evolutia devine greu de prezis in perioadele de turbulenta financiara, conform Reuters.

Subiectul al treilea este legat de principiile de monitorizare ale entitatilor financiare cu activitatea strict reglementata, iar al patrulea subiect va analiza rolul agentiilor de rating privind evaluarea produselor financiare.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/12559