O treime din romani iau in calcul contributia la un fond de pensii, ca beneficiu suplimentar oferit de angajatori, noteaza Adevarul. Asigurarea de sanatate si pensia privata sunt primele doua beneficii pentru care opteaza angajatii la locul de munca. Cel putin asa reiese din ultimul studiu realizat de compania de cercetare a pietei Mednet Marketing Research Center.
Rezultatele studiului, realizat in 25 de orase din tara, arata ca, atat pentru angajatii provinciei, cat si pentru cei din Capitala, cel mai dorit beneficiu la locul de munca este pensia privata. In Bucuresti, urmatoarele pozitii in topul beneficiilor au fost ocupate de asigurarea privata de sanatate si asigurarea de viata. Asigurarile private de sanatate ocupa locul doi si in provincie, la egalitate cu acordarea primelor de catre angajatori.
"Si pentru bucuresteni, si pentru salariatii provinciei, cele mai putin atractive beneficii sunt discounturile practicate de firme pentru angajatii proprii, imprumuturile acordate acestora si bonurile de cadouri. Totusi, pe ultima treapta in topul preferintelor salariatilor din provincie s-au pozitionat trainingurile organizate de angajator", a declarat pentru "Adevarul" Laura Voinea, managerul Mednet Marketing Research.
Specilistii in resurse umane apreciaza ca asigurarile private de sanatate, precum si pensiile private sunt noutatea zilei, iar peste cativa ani, aceste beneficii vor deveni banalitati, dupa ce romanii se vor familiariza cu ele. "In mod firesc, in orice domeniu apar tendinte, lucruri la moda, iar pachetele de beneficii nu fac exceptie de la regula. Prin urmare, sunt angajati care isi doresc sa aiba cele mai avansate pachete, dupa cum exista companii pentru care este esential sa fie prezente in topul tuturor clasamentelor.
Ca principiu general, insa, angajatii analizeaza pachetele salariale oferite de compania pentru care lucreaza si apreciaza in mod preferential acele beneficii care au un echivalent financiar superior", a declarat pentru "Adevarul" Amalia Picleanu- Savinescu, managing partner in cadrul companiei de consultanta in resurse umane Tandem Consulting.
Ea considera ca sustinerea financiara a unui program MBA de catre companie are o greutate semnificativ mai mare in comparatie cu pensia privata sau asigurarea de viata. "Traduse in cifre, diferenta este marcanta. Tocmai din acest motiv, finantarea de catre organizatii a programelor MBA este inclusa intr-un numar redus de pachete, in vreme ce pensiile si asigurarile pot face obiectul unei politici de compensatii si beneficii general aplicabile la nivelul intregii organizatii" , a completat Amalia Picleanu Savinescu.
Integral in Adevarul