Omniasig Pensii - Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat a primit, marti, avizul din partea Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), a anuntat marti CSSPP. Cateva mii de persoane si-au aratat deja interesul de a lucra ca agenti de marketing pentru societatea Omniasig Pensii Private, deoarece pot obtine si peste o mie de euro pe luna, in functie de numarul de contracte incheiate, a declarat directorul societatii, Cristina Nitescu.
"In acest moment suntem in discutii cu potentialii agenti de marketing", a precizat Nitescu. Ea a mentionat ca agentii vor fi remunerati in functie de numarul de contracte si astfel pot ajunge la un salariu lunar de 500 de euro, 1.000 de euro si chiar mai mult.
Investitia TBI Holding si Omniasig pe piata romaneasca de pensii private depaseste 10 milioane de euro, iar reteaua proprie de vanzari urmeaza sa ajunga la aproximativ 10.000 agenti.
Omniasig Pensii Private tinteste10% din piata pensiilor obligatorii si doreste sa atraga 350.000 de clienti pentru pilon II, respectiv 20.000 - 30.000 pentru fondul de pensii facultiv (pilon III), in primul an de activitate.
Omniasig a depus actele pentru infiintarea noii firme Omniasig Pensii Private pe data de 10 mai, care va administra fonduri de pensii pe pilonii II si III si tinteste locul trei intr-un clasament al administratorilor de fonduri.
Potrivit legii, procesul de autorizare a unui administrator are doua etape si anume: autorizarea de constituire ca societate de pensii si autorizarea ca administrator al unui fond de pensii administrat privat. In aceste conditii, o societate de pensii nu va putea administra un fond de pensii administrat privat fara decizia de autorizare de administrare emisa de catre CSSPP, potrivit datelor publicate de CSSPP.
O societate de pensii trebuie sa indeplineasca unele conditii generale pentru obtinerea autorizarii. Aceasta trebuie sa se constituie sub forma unei societati pe actiuni, sa aiba ca obiect unic de activitate administrarea fondurilor de pensii si, optional, furnizarea de pensii private, iar denumirea societatii de pensii sa contina obligatoriu sintagma "fond de pensii".
Capitalul social trebuie sa fie reprezentat prin actiuni emise de societatea de pensii, care sunt nominative, nu pot fi transformate in actiuni la purtator si nu pot fi actiuni preferentiale. Participatia cumulata a persoanelor fizice nu trebuie sa depaseasca 5% din capitalul social al societatii de pensii.
NewsIn