BankNews.ro - The Business Republic

Prea multe slujbe in CV pun piedica la angajare
HR/Cariere | Data Publicarii: 07-06-2007

Job-hopperii, adica persoanele care isi schimba prea des locul de munca, risca sa se compromita profesional, noteaza Cotidianul. Batalia companiilor pentru angajati ii incurajeaza pe acestia sa-si schimbe locul de munca tot mai des, chiar si pentru beneficii salariale minore. Fenomenul, numit job-hopping, este productiv pe termen scurt, insa pe termen lung poate fi catastrofal pentru angajat. La un moment dat, angajatorii pusi in fata unui CV pestrit ajung sa nu mai aiba incredere nici in fidelitatea, nici in competenta candidatului.

Agentia de colectare debite Urban si Asociatii se plinge ca a pierdut in ultimul an 15 angajati, insa spune despre ei ca erau dintre cei mai slabi. Acestia au plecat sa lucreze in diferite banci din Romania, pe posturi de executori bancari, dar si pe salarii mai mari. "Interesant este faptul ca din aceste 15 persoane, doar trei au plecat din proprie initiativa, in timp ce 12 persoane erau inscrise in categoria de angajati care nu corespundeau sau nu s-au adaptat standardelor de lucru impuse de profesia de colector debite, insa ulterior au fost incadrati drept executori bancari", spun reprezentantii agentiei.

Bancile sint acum multumite ca au reusit sa atraga personal calificat, insa agentia Urban si Asociatii avertizeaza ca cei mai multi dintre acesti angajati au fost mai degraba nevoiti sa plece, pentru ca nu faceau fata cerintelor impuse de vechea functie. "Cele 12 persoane care au plecat, au schimbat ulterior in 12 luni locul de munca cel putin o data, iar o persoana se afla deja la al patrulea loc de munca, toate in sectorul financiar-bancar. Este de-a dreptul de neinteles cum pot bancile sa primeasca un CV si sa il considere valid, cind acel candidat a fost angajat in cinci locuri diferite in 12 luni", spun reprezentantii agentiei Urban si Asociatii.

Si expertii in HR avertizeaza ca sansele de a-ti cladi la un moment dat o cariera scad o data cu fiecare nou job trecut in CV, la citeva luni. "Angajatorii si firmele de recrutare privesc cu suspiciune un asemenea CV, pentru ca nu inspira incredere", spune Andreea Lupan, Business Unit Manager la compania Barnett McCal General Recruitment. Angajatorii nu au nevoie de oameni pe care nu se pot baza si care sint oricind dispusi sa ii paraseasca pentru citeva sute de euro in plus. "Daca este vorba despre joburi cu responsabilitati, cum sint, de exemplu, cele de manager sau de administrator, acest tip de CV nu va fi luat in considerare", spune Eduard Ezeanu, consultant Career Experts.

Integral in Cotidianul

http://www.banknews.ro/stire/11140