In Romania nu se poate vorbi de o astfel de tendinta, dar americanii sunt innebuniti dupa ideea de a lucra de acasa. La o simpla cautare pe internet a sintagmei "munca de acasa", se afiseaza peste un miliard de rezultate cu studii, publicatii, bloguri sau chat-uri care dezbat acest subiect, noteaza Gardianul. Datorita avansului tehnologic si economic, angajatii oricarei companii sunt deschisi la aceasta optiune.
Tehnologia care ne permite sa ne mutam biroul acasa este aproape la indemana oricui si tot mai multa lume incepe sa se obisnuiasca cu internetul. De asemenea, tot mai multi cauta programe flexibile pentru a putea avea grija de copii sau de parinti. Un sondaj arata ca in America aproape un sfert din populatie lucreaza ocazional de acasa. Desi munca la domiciliu are beneficiile sale, multi recunosc ca petrec mai putin de opt ore muncind, pentru ca tentatiile de acasa sunt mai mari.
Tentatii de acasa care ne distrag de la munca - in procente:
· Copiii - 22 la suta
· Convorbiri telefonice personale si navigare pe internet - 17 la suta
· Televizorul sau dormitul - 15 la suta
· Ganduri sau treburi personale - 11 la suta
· Curatenie - 9 la suta
Trucuri pentru a nu cadea prada acestor tentatii:
· Pastrati acelasi program, ca si cum ati fi la serviciu
· Nu lucrati in fata televizorului, langa aparatul radio sau in aceeasi camera cu persoane care va distrag atentia
· Faceti o lista cu prioritatile din ziua respectiva
· Stabiliti pauze pentru mancare si alte activitati non-profesionale si respectati acele intervale stabilite; incercati sa mentineti pauzele la minimum de timp posibil.
Gardianul