In primul an de activitate, 2% din contributia de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Procentul va creste cu cate o jumatate de punct procentual anual, pana la atingerea valorii de 6% aplicate venitului lunar brut, intr-un interval de 8 ani. In acest context, compania Generali intentioneaza sa intre curand pe aceasta piata a pensiilor private obligatorii, ca administrator al unui fond de pensii private, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.
In perioada imediat urmatoare, compania Generali va intocmi documentatia necesara si va depune cererea pentru autorizarea de constituire a noii societatii de pensii - Generali Fond de Pensii SA - la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSP). A doua etapa, in procesul de autorizare, o va constitui depunerea cererii de autorizare ca administrator al unui fond privat de pensii - Generali Fond de Pensii administrat privat.
Ioan Vreme este Project Manager Pensii Private
Noul Project Manager pentru pensiile private obligatorii in cadrul Generali este Ioan Vreme. Specialist in asigurari, Vreme a lucrat in ultimii 12 ani in cadrul companiei BT Asigurari, ocupand pozitii de conducere: Director IT, Director de Asigurari de Viata si, in ultimii 8 ani, Director General Adjunct.
Beneficiind de experienta acumulata in cadrul societatii de asigurare BT Asigurari, de care a fost alaturi inca de la debutul acesteia pe piata asigurarilor, domnul Ioan Vreme declara ca este pregatit sa puna bazele unei alte noi societati.
"Sunt deja preocupat de construirea echipei noii companii Generali Fond de Pensii, pentru ca trebuie sa fim bine pregatiti si sa facem fata calendarului implementarii sistemului.
Nu dorim sa impresionam prin numarul de angajati, ci prin calitatea acestora, pentru ca eficienta va fi cuvantul de ordine. Beneficiind de sprijinul si de experienta internationala a Grupului Generali in administrarea fondurilor de pensii, tintim sa atingem si in Romania pozitii similare cu cele detinute de Generali in tari precum Polonia, Ungaria Cehia si Slovacia."
Intrarea pe piata pensiilor din Romania reprezinta un punct important in strategia Grupului Generali, prin care se urmareste consolidarea pozitiei Generali Group in Europa de Est, considerata o piata cu un potential imens de dezvoltare, cu o rata de crestere a industriei asigurarilor printre cele mai mari din lume. In anul 2006, veniturile din prime inregistrate de Generali Group la nivelul Europei Centrale si de Est a fost de 1,1 miliarde EUR in crestere cu 29% fata de anul precedent (asigurarile de viata au crescut cu 45%, iar cele generale cu 22%).
Redactia BankNews.ro