Pe mapamond exista cateva baruri si cluburi unice in lume. In aceste temple ale gastronomiei si ale petrecerilor, viata se traieste intens. Happy Bar din Nice este o combinatie intre un bar si un restaurant si isi datoreaza numele combinatiei de culori aprinse cu care este decorat: roz, verde, albastru, portocaliu. Cel care a realizat intregul ambient este Matali Crasset, elevul cunoscutului designer Philippe Starck.
Situat in inima Las Vegasului, orasul unde toate visele devin realitate, Nectar ofera celor ce ii calca pragul o atmosfera fantastica. Influentele in materie de design ale barului sunt multiple, incepand de la forme primitive, care amintesc de operele unor artisti precum Gaudi si Brancusi si mergand pana la cele mai noi tendinte futuriste.
Supperclubcruise are forma unei nave spatiale si este tocmai potrivit pentru distractia nocturna a locuitorilor Amsterdamului.
In prezent, pe baza aceluiasi concept au fost create cluburi la Roma, San Francisco si Istanbul. Inainte de a se duce sa consume un cocktail la Barul Negru, clientii pot servi cina in Sala de Zapada. Este vorba despre un restaurant atipic deoarece aici se afla un pat imens ce poate gazdui 75 de clienti.
Universum este la ora actuala unul dintre barurile la moda din Berlin. Decorurile inspirate din estetica futurista duc clientii cu gandul la prima calatorie a omului in spatiu. Construita in anul 1947 de catre Jean-François Zevaco, Vila Zevaco este in prezent un adevarat templu al gastronomiei. Dotata cu un salon pentru ceai, o patiserie, un restaurant si un bar, Vila Zevaco supranumita ''Fluture" este unul dintre principalele puncte de atractie din Casablanca.
La Atena, clubul Vibe pune accent pe designul interior, rupandu-se astfel de stilul care aminteste mereu de civilizatia antica greaca. Arhitectul grec Dimitris Naoumis s-a inspirat dintr-un concept ce merge de la minimalismul japonez la ambianta new-yorkeza. Modul in care sunt iluminate inimile sfaramate ce decoreaza peretii barului ofera o atmosfera misterioasa locului. Mynt, un bar foarte cautat in South Beach Miami, se bucura de numerosi clienti inca de la deschiderea sa, in anul 2001. Designul este asigurat de Juan Carlos Arcila-Duque. Barul este organizat in trei zone: intrarea, marele salon si ultrasalonul, care se succed unul dupa altul. ''Am vrut sa creez un fel de grota contemporana", a declarat Arcila-Duque.
Cu designul sau sofisticat, The Loft din Sydney, functioneaza atat ziua cat si noaptea. In interiorul acestuia, panourile pe care sunt decupate motive vegetale sunt iluminate prin intermediul unor lustre din sofran. Localul este divizat in mai multe sali, fiecare dintre peretii acestora fiind in sine o adevarata opera de arta.
Curierul National