Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică

Data publicarii: Astazi, 19-09-2024 | Mediu
Schneider Electric și GR3N au anunțat un parteneriat strategic pentru dezvoltarea unui sistem inovator de automatizare destinat industriei avansate de reciclare a plasticului. GR3N, cunoscută pentru tehnologia sa de reciclare chimică a tereftalatului de polietilenă (PET), a creat MADE, o soluție bazată pe Microwave Assisted DEpolymerization. Această tehnologie descompune PET-ul în blocurile sale chimice fundamentale, care pot fi refolosite pentru a produce noi materiale PET, contribuind astfel la închiderea buclei de reciclare a plasticului greu de procesat.

În martie 2024, GR3N a demonstrat eficiența tehnologiei MADE folosind sistemul de automatizare EcoStruxure Automation Expert de la Schneider Electric. Această tehnologie de automatizare deschisă permite gestionarea eficientă a proceselor într-o fabrică modulară, destinată să trateze peste 40.000 de tone de PET anual. Modularitatea și flexibilitatea sistemului EcoStruxure permit adaptarea rapidă la noi tehnologii și locații, facilitând astfel expansiunea rapidă a operațiunilor GR3N.



Parteneriatul se aliniază cu obiectivele globale de reducere a poluării și satisfacere a cererii crescute de materiale plastice, contribuind la atingerea obiectivului de net-zero până în 2050. Se estimează că soluția GR3N-Schneider Electric va ajunge la scară industrială până în 2027, incluzând construcția unei fabrici de reciclare avansată care va integra pretratarea, depolimerizarea și repolimerizarea PET-ului.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: