NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului

Data publicarii: Astazi, 19-09-2024 | Economie
NewCold, unul dintre cei mai importanți operatori de depozite automatizate congelate la nivel global, și-a extins prezența în România prin achiziționarea unui teren de 9 hectare în nordul Bucureștiului, în apropierea centurii A0. Tranzacția a fost facilitată de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, prin intermediul echipei conduse de Rodica Târcavu, Andrei Brînzea și Ștefan Oprea. Procesul de achiziție a durat cinci luni, timp în care NewCold a evaluat mai multe opțiuni, înainte de a opta pentru terenul oferit de dezvoltatorul belgian WDP.

Tranzacția a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, prin echipa formată din Rodica Târcavu, Andrei Brînzea și Ștefan Oprea.

Rodica Târcavu a menționat că selecția terenului a fost o provocare, fiind necesară îndeplinirea unor cerințe urbanistice stricte, inclusiv construcția unei clădiri de până la 40 de metri înălțime și accesul la o sursă de energie de 3 MW. După finalizarea tranzacției, NewCold intenționează să construiască un depozit automatizat congelat, ce va fi operațional din 2025 și va deservi clienți din întreaga regiune.

NewCold, fondată în 2012, este lider în logistică pentru produse alimentare, gestionând 22 de depozite pe trei continente, cu o capacitate de peste 1,5 milioane de paleți. Compania oferă soluții automatizate și eficiente energetic pentru lanțul de aprovizionare, colaborând cu companii de top din industria alimentară. WDP, dezvoltatorul care a vândut terenul, este unul dintre cei mai mari jucători din sectorul logistic și industrial din România, gestionând un portofoliu de 2 milioane de metri pătrați.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: