Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza

Data publicarii: 23-08-2024 | Imobiliare
Deloitte România a oferit consultanță dezvoltatorului imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza de la grupul Immofinanz, într-o tranzacție estimată la aproximativ 27 de milioane de euro. Situată pe Calea Victoriei, clădirea finalizată în 1998, care se întinde pe o suprafață de peste 38.700 de metri pătrați, va fi supusă unei renovări complete pentru a deveni o proprietate de clasă A, conform standardelor ESG, cu spații destinate birourilor, retailului și petrecerii timpului liber.

Echipa Deloitte implicată în tranzacție a oferit servicii de due diligence financiar și consultanță fiscală. Aceasta a inclus profesioniști din diverse departamente, sub coordonarea lui Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, și a altor parteneri și manageri ai companiei.

„AFI Europe continuă procesul de extindere a portofoliului de birouri pe piața locală și, după preluarea în 2019 a portofoliului de patru clădiri de birouri situate în București și Timișoara, care a fost considerată la acel moment cea mai mare tranzacție din istoria pieței locale de birouri, achiziționează acum și una dintre cele mai emblematice clădiri de profil din București. Suntem încântați că am putut să asistăm AFI Europe într-o tranzacție care implică unul din reperele istorice ale Bucureștiului și să contribuim astfel la remodelarea peisajului urban al capitalei”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

AFI Europe, parte din grupul AFI Properties, continuă să-și extindă portofoliul imobiliar în România, consolidându-și prezența pe piața locală prin achiziții strategice. Grupul activează în mai multe țări din Europa Centrală și de Est, fiind un jucător important în domeniul dezvoltării și managementului imobiliar.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: