Zeci de mii de euro din bomboane fine, caviar si sampanii scumpe
Data publicarii: 21-12-2006
Modul de prezentare, principalul atu
Toata lumea face cadouri, dar nu toti au timp sa mearga in magazine. Asa ca suna la o delicaterie si problema se rezolva in cateva minute. Plus ca varianta de a trimite un cadou frumos impachetat prin curierul magazinului este mult mai spectaculoasa.
In momentul in care vrei sa faci o bucurie unei persoane care are deja totul, nu poti miza decat pe elementul-surpriza. Ceea ce atrage atentia la un cadou luat de la o delicaterie este in primul rand ambalajul, dar si persoana care il livreaza - curierul, de obicei angajat al magazinului, vine acasa la destinatar imbracat elegant si ii inmaneaza un pachet frumos impodobit.
"In primul rand, trebuie sa stii cam ce trebuie sa contina un cadou", spune Maia Degeratu, proprietarul Pravaliei cu Delicatese Klasse. Cifra de afaceri a magazinului sau s-ar putea ridica anul acesta la circa 50.000 de euro.
Cadoul mediu de aici costa in jur de 120 de lei, insa nu exista plafon pentru acest tip de afacere. "Trebuie sa ai bun-gust, sa intelegi ce vrea clientul, sa ii propui varianta potrivita persoanei careia ii este destinat pachetul", explica Degeratu.
Pretul mediu al unui cadou, 150 de lei
Delicateria sa comercializeaza de la stridii scumpe si bomboane cu fructe confiate la ciocolata picanta si betigase parfumate. Dar toate cu staif. Pentru a avea succes la clienti, trebuie sa cunosti foarte bine produsele de lux, explica ea. Cum sa pornesti o afacere unde un gram din produsele tale poate costa 100 de euro (daca e vorba despre cel mai fin caviar)? Mizezi pe faptul ca romanii au inceput sa fie atenti la detalii, iar acum cauta sa impresioneze persoanele carora le adreseaza cadouri. Ca antreprenor, trebuie sa intelegi ce vrea un client atunci cand intra in magazinul tau si sa ii gasesti varianta optima de cadou.
Pentru a avea un magazin de delicatese trebuie experienta
"Pentru o astfel de afacere trebuie sa cunosti foarte bine produsele gastronomice si acest lucru nu este posibil decat prin experienta", este de parere si Cristian Preotu, director general al firmei Le Manoir, care detine magazinul Comtesse du Barry. Afacerea Le Manoir a inceput on-line, cu vanzarea de produse culinare de lux prin intermediul internetului. Apoi a aparut magazinul, in anul 2003. Investitia globala, spune Preotu, a fost de 500.000 de euro. De ce atat de mult? "Trebuie sa ai si posibilitatea de a face un stoc destul de important de vinuri, aproximativ 200.000 de euro", explica omul de afaceri.
Firma sa este importatorul multor branduri de gastronomie de lux din Franta si Italia, printre care se numara Comtesse du Barry, vinuri Bordeaux si altele. Preotu si-a propus sa importe si alte branduri internationale in 2007. Dintre acestea, cele mai importante sunt cele aduse din Franta, locatie recunoscuta pentru excelenta in acest domeniu.
"Ca si in alte afaceri din domeniul luxului, mediul din Franta este destul de greu de accesat pentru cine nu este din domeniu", spune reprezentantul Comtesse du Barry. Pretul mediu pentru un cadou este aproximativ 150 lei, exista si variante de pana la 3.000-4.000 de lei, pentru cei foarte pretentiosi. In magazinul Comtesse du Barry se gasesc produse precum foie gras, dulceturi, condimente nobile si dulciuri.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile