Ultimele stiri si informatii din Mediu
-
Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
Schneider Electric a prezentat cele mai recente rezultate ale programului său Schneider Sustainability Impact (SSI) pentru al treilea trimestru al anului 2024, împreună cu datele financiare. Compania, care a fost recent desemnată de TIME și Statista drept cea mai sustenabilă din lume, și-a stabilit un set ambițios de obiective ESG pentru 2025, urmărite prin SSI.
-
500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
Platforma de mediu pentru București, un program strategic al Fundației Comunitare București, lansează un nou domeniu de finanțare destinat rezilienței climatice, în parteneriat cu Orange România. Suma de 500.000 de lei este pusă la dispoziția a până la patru proiecte care să dezvolte soluții pentru gestionarea riscurilor și oportunităților generate de schimbările climatice, contribuind la creșterea rezilienței Bucureștiului.
-
Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
Schneider Electric și GR3N au anunțat un parteneriat strategic pentru dezvoltarea unui sistem inovator de automatizare destinat industriei avansate de reciclare a plasticului. GR3N, cunoscută pentru tehnologia sa de reciclare chimică a tereftalatului de polietilenă (PET), a creat MADE, o soluție bazată pe Microwave Assisted DEpolymerization.
-
Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
Începând cu 3 iulie 2024, produsele din plastic de unică folosință, cum ar fi sticlele pentru băuturi, pot fi introduse pe piață numai dacă dopurile și capacele acestora rămân atașate de recipiente pe durata utilizării. Această reglementare, impusă de Directiva UE 2019/904 și transpusă în legislația națională prin Ordonanța nr. 6/2021, vizează reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului.
-
EY România - Sistemul garanție-returnare a apărut din necesitatea identificării unor soluții de optimizare a gestionării ambalajelor primare nereutilizabile
Sistemul de garanție-returnare va deveni operațional și în România începând cu data de 30 noiembrie 2023, conform prevederilor legale naționale. Începând de la această dată, consumatorii vor plăti o garanție de 0,50 de lei la cumpărarea unei băuturi îmbuteliate urmând ca, după golire, ambalajul să fie returnat la un punct de colectare organizat de comercianți în schimbul contravalorii achitate inițial drept garanție.
-
Banca Transilvania, parteneriat pentru sustinerea Via Transilvanica
Banca Transilvania susține Via Transilvanica, încheind în acest sens un parteneriat strategic cu Tășuleasca Social, parteneriat care se întinde pe o perioadă de trei ani. Astfel, instituția bancară își va oferi suportul prin acțiuni de voluntariat, promovare dar și prin contribuții financiare.
-
Studiu EY - Laura Vrînceanu, Senior Manager, Schimbări climatice și sustenabilitate - Companiile și investitorii sunt în dezacord în privința eforturilor de sustenabilitate
Potrivit celui mai recent raport EY - Global Corporate Reporting Survey, mulți dintre cei mai mari investitori la nivel global, la fel ca și companiile din întreaga lume, sunt în dezacord cu privire la acțiunile necesare pentru sustenabilitate. E un conflict de opinie care riscă să blocheze accesul la capital pentru multe dintre aceste organizații, împiedicând în același timp și procesul de de-carbonizare.
-
#viatafaraplastic - Start Patrula Zero Plastic 2022!
Patrula Zero Plastic, un program derulat în parteneriat de către WWF-România și Lidl România, își propune eliminarea plasticului existent în natură. După ce în primii ani de activitate acest program a fost activ în mod special în Delta Dunării, proiectul continuă în această locație dar își va extinde aria de interes în pădurile din jurul orașului Brașov, pentru cel de-al treilea an.
-
Schneider Electric rămâne concentrat pe transformările din domeniul sustenabilității, în primul trimestru al anului 2022
Liderul transformării digitale a managementului și a automatizării energiei, Schneider Electric, raportează rezultatele aferente primului trimestru al celui de-al doilea an al programului propriu de sustenabilitate 2021 - 2025, raport care confirmă încă o dată concentrarea continuă pe avansarea către angajamentele ESG pe termen mediu.
-
Compania de car-sharing electric SPARK a contribuit la o reducere de 7.300 de tone de emisii nocive
Serviciul de car-sharing electric SPARK, lansat în anul 2016, a reușit să reducă amprenta de carbon cu peste 7,3 milioane de kilograme de emisii nocive în cele trei țări în care operează. La nivel local, flota electrică a serviciului SPARK a însemnat în această perioadă eliminarea a peste 1100 de tone de emisii de gaze cu efect de seră în aerul respirabil. Acestea ar fi putut fi compensate doar prin plantarea a 235.602 de copaci.
-
Studiu Deloitte: peste jumatate dintre companiile locale au planuri de reducere a emisiilor de carbon, pe care le vor finanta in principal din surse interne si fonduri UE
Potrivit celei mai recente ediții a studiului Deloitte CEO Survey România, peste 54% din companiile locale intenționează ca în perioada următoare să își reducă emisiile de carbon. Studiul a fost realizat în rândul a peste 100 de directori financiari ai unor companii care activează pe piața locală.
-
Responsabilitatea companiilor față de mediu și societate, contează pentru decizia de cumpărare a clienților
Conform unui studiu realizat pentru ING Bank de Ipsos pe un eșantion de 1000 de persoane în luna septembrie a anului trecut, șase din zece români ar renunța să cumpere servicii sau produse de la companiile care nu demonstrează responsabilitate față de societate și mediul înconjurător. De asemenea, potrivit sondajului, 40% dintre respondenți declară că au și renunțat deja să cumpere de la companii despre care au descoperit că nu ar fi responsabile față de mediu.
-
PwC - România are nevoie de un nou sistem de taxare a mașinilor ca să atingă obiectivele din PNRR și Green Deal
Pentru a diminua achizițiile de mașini la mâna a doua și pentru a stimula în același timp achiziția de vehicule electrice sau hibride precum și extinderea rețelei de stații de încărcare, obiective asumate și incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență și Pactul Verde european, România ar avea nevoie de un nou sistem de taxare a autoturismelor, pe principii ecologice, crede Daniel Anghel, partener și lider al serviciilor fiscale și juridice din cadrul PwC România.
-
Punct de vedere EY: Taxa pe carbon, o noua taxa propusa de Comisia Europeana asupra importurilor
Pentru a-și păstra competitivi producătorii și ca să evite relocarea producției din Uniunea Europeană în țările terțe, Comisia Europeană a propus, la mijlocul acestei veri, introducerea unei taxe pe carbon aplicabilă importurilor de produse din industrii intens poluatoare. Astfel, toate importurile de ciment, fier și oțel, aluminiu, îngrășăminte sau energie electrică din țări din afara UE ar putea fi taxate la tona de carbon emis începând din 2025.
-
PwC Net Zero Economy Index: Rata de reducere a emisiilor de carbon la nivel global a ajuns la 2,5% în 2020, încă departe de obiectivul Acordului de la Paris
Potrivit celui mai recent raport PwC Net Zero Economy Index, rata reducerii emisiilor de carbon la nivel global a ajuns la 2,5% în anul 2020, în ușoară creștere față de nivelul de 2,4% din anul precedent pe fondul unui an marcat de pandemia de Covid-19 în care am asistat și la o reducerii a cererii de energie. În ciuda acestei mici creșteri, mare parte din statele lumii sunt încă destul de departe de progresul de care este nevoie pentru limitarea creșterii temperaturii globale cu cel mult 1,5 grade, cifră convenită în urma Acordului de la Paris.
-
Impactul schimbărilor climatice asupra afacerilor și includerea acestora în raportările companiilor
Potrivit celei de-a treia ediții a raportului EY Global Climate Risk barometer, companiile din toată lumea întâmpină dificultăți în raportarea riscurilor climatice, motiv pentru care majoritatea dintre ele trebuie să ia în vedere o serie de măsuri care trebuie adoptate urgent pentru a putea satisface cerințele și așteptările autorităților de reglementare dar și ale investitorilor.