Ultimele stiri si informatii din Auto
-
EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
Cererea globală pentru vehicule electrice a încetinit, principala îngrijorare a potențialilor cumpărători fiind lipsa infrastructurii de încărcare, conform raportului EY Global Mobility Consumer Index. Deși procentul celor interesați să achiziționeze un vehicul electric a crescut ușor, de la 55% la 58%, ritmul de creștere începe să încetinească după o evoluție puternică în perioada 2020-2023.
-
Studiu Deloitte: prețul, primul criteriu în alegerea mașinii. Motoarele pe combustie internă revin pe creștere în preferințele consumatorilor
Un studiu recent realizat de Deloitte relevă preferințele și tendințele de achiziție ale consumatorilor din piețele dezvoltate și emergente din întreaga lume în ceea ce privește achiziția de mașini. Potrivit acestui studiu, prețul rămâne criteriul principal de alegere pentru majoritatea consumatorilor din piețele dezvoltate, cum ar fi Germania, Japonia și Statele Unite, în timp ce pentru cei din piețele emergente, cum ar fi India și Asia de Sud-Est, calitatea produsului primează.
-
Studiu EY vehicule electrice: SUA câștigă teren, dar China și Norvegia se mențin pe primele locuri în top
Potrivit celui mai recent Index EY cu privire la gradul de pregătire al țărilor pentru adoptarea vehiculelor electrice, China își păstrează fotoliul de lider urmată de Norvegia care își păstrează locul secund pentru al doilea an la rând. Studiul amintit mai sus analizează gradul de pregătire al țărilor pentru adoptarea vehiculelor electrice. Acesta are la bază analiza ofertei, analiza cererii dar și a reglementărilor pentru adoptarea vehiculelor electrice în primele dintre cele mai mari 20 de piețe auto ale lumii. Conform datelor EY, SUA, Suedia și Marea Britanie completează ultimele poziții din top 5.
-
Studiu EY: Infrastructura de încărcare și răspunsul furnizorilor de utilități sunt vitale pentru succesul mobilității electrice
Vânzările vehiculelor electrice (VE) s-au accelerat mai rapid decât s-a anticipat, conform unui studiu realizat de EY și Eurelectric. În 2021, vânzările de VE la nivel global s-au dublat, iar în 2022 acestea au crescut cu 55%, ajungând să reprezinte 13% din totalul vehiculelor vândute. Pentru a susține această creștere, este necesar ca ecosistemul eMobility să lucreze împreună, concentrandu-se pe cele "Șase elemente esențiale pentru adoptarea generală a EV", conform studiului menționat.
-
Studiu Deloitte: interesul pentru masinile electrice si hibride creste, sustinut de costul mai redus cu alimentarea. Cei mai multi consumatori prefera sa isi incarce masina acasa
Potrivit studiului Deloitte 2023 Global Automotive Consumer Study realizat în 24 de țări la nivel global, interesul pentru mașinile electrice și hibrid se menține unul ridicat în rândul consumatorilor. Printre principalele motive regăsim costul mai redus cu alimentarea comparativ cu mașinile propulsate de motoare cu combustie internă dar și preocuparea acestora față de mediu ori stimulentele acordate de autorități pentru achiziționarea unui vehicul nepoluant.
-
Analiză EY - Cristian Cârstoiu: Vehiculele electrice continuă să se îndrepte spre dominația vânzărilor
Potrivit cifrelor furnizate de instrumentul de prognoză bazate pe inteligența artificială EY Mobility Lens Forecaster, vânzările de vehicule electrice în Europa, CHina și SUA vor depăși toate celelalte tipuri de motorizări cu trei ani mai devreme decât se preconiza anterior. Analiza EY oferă o perspectivă asupra înmatriculărilor de vehicule ușoare până în anul 2050.
-
Mai mult de jumătate dintre români schimbă anvelopele mașinii personale o dată la doi sau trei ani
Potrivit unui studiu realizat recent de Arcoplast Anvelope, 71,5% dintre români susțin că folosesc atât anvelope de vară cât și anvelope de iarnă pentru mașinile lor personale. Doar 28,5% dintre respondenți spun că utilizează anvelope de tip „all season”.
-
Opinie Deloitte: Stimularea activitatilor de cercetare-dezvoltare in industria auto din Romania, o abordare fiscala
Sub impulsul politicilor derulate din ce în ce mai intens la nivel european cu privire la tehnologizare și reducerea emisiilor de carbon, activitățile de cercetare-dezvoltare au reintrat în ultimii ani în sfera de interes a companiilor care activează în industria auto autohtonă.
-
Nouă din zece mașini vândute în 2035 vor fi electrice, iar piața de stații de încărcare va exploda, la 75,5 miliarde euro
Potrivit raportului Digital Auto 2021/2022 realizat de departamentul de strategie al PwC, piața de încărcare a vehiculelor electrice va exploda în anii următori, urmând să ajungă la 75,5 miliarde de euro în anul 2035, la nivel global, o creștere remarcabilă de la 4,5 miliarde de euro în 2021. Estimările indică de asemenea că nouă din zece mașini vândute în anul 2035 vor fi electrice (BEV).
-
Studiu EY: China, Norvegia și Suedia conduc detașat în privința gradului de pregătire pentru adoptarea vehiculelor electrice
Potrivit celui mai recent raport EY privind gradul de pregătire al țărilor pentru vehiculele electrice, China își păstrează fotoliul de lider în acest top care vizează progresul către un viitor al vehiculelor electrice. Indicele luat în calcul de EY analizează gradul în care primele 14 piețe pentru vehicule electrice sunt pregătite luând în calcul oferta, cererea și reglementările. Nou intrată în Index, Norvegia a urcat direct pe locul 2, la mică distanță de China. Primele cinci locuri sunt completate de Suedia, Germania și Regatul Unit.
-
Raport PwC: Vânzările de mașini verzi din Europa au scăzut în trimestrul al doilea, după creșterile record din 2021
Potrivit unei analize recente realizate de Strategy&, departamentul de strategie globală din rețeaua PwC, după creșterile record (100% în primul trimestru, respectiv 259% în cel de-al doilea) înregistrate în primele două trimestre ale anului 2021, vânzările de mașini verzi (hibrid, electrice și hibrid plug-in) din Europa au scăzut cu 4,4% în cel de-al doilea trimestru al acestui an.
-
Studiu EY: Pentru prima dată, peste 50% dintre cumpărătorii de automobile la nivel mondial caută un vehicul electric
Potrivit celui mai recent raport EY „Mobility Consumer Index”, numărul celor care își doresc să cumpere mașini electrice a ajuns la 52% la nivel global, depășind astfel pentru prima dată în istorie borna de 50%. În doar doi ani, asistăm așadar la o creștere de nu mai puțin de 22 de puncte procentuale din acest punct de vedere.
-
Raport PwC: Vânzările de mașini verzi își continuă creșterea în Europa, în pofida problemelor de aprovizionare și a prețurilor mari la materii prime, în special din Rusia
Vânzările de mașini considerate „verzi” din Europa și-au accelerat creșterea în primul trimestru al acestui an la nivel european, potrivit unei analize realizate de Strategy& în colaborare cu departamentul de strategie globală al rețelei PwC. Mașinile hibride, electrice și hibrid plug-in din Europa și-au accelerat creșterea, la 13% în primul trimestru al acestui an, în ciuda problemelor cu care se confruntă lanțul de aprovizionare.
-
Studiu Deloitte: masina personala ramane mijlocul de transport preferat al romanilor
Potrivit studiului Deloitte 2022 Global Automotive Consumer Study realizat în 25 de țări la nivel global inclusiv în țara noastră, 40% dintre români susțin că mașina personală continuă să fie mijlocul de transport zilnic preferat în vreme ce 63% susțin că această preferință se va menține și în anii care urmează.
-
Opinie Deloitte: Pactul Verde European – oportunitati de investitii pentru industria auto din Romania
În urma adoptării Pactului Verde European, statele membre ale UE și-au asumat implementarea unei noi serii de politici în domenii precum cel al energiei, transportului, climei sau fiscalității, scopul acestui pact fiind cel de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în anul 2030, raportat la nivelul acestora din 1990. De asemenea, se urmărește eliminarea completă a acestor emisii până în anul 2050.
-
Opinie Deloitte: Provocari fiscale de final de an in industria auto – obligatii si oportunitati
Una dintre verificările esențiale care pot avea și un impact pozitiv asupra fluxului de numerar este analiza capitalurilor proprii. Începând cu exercițiul de închidere pentru impozitul pe profit aferent anului financiar 2021, companiile au posibilitatea de a opta pentru aplicarea unor reduceri substanțiale la impozitul pe profit care pot ajunge chiar la 12% atunci când capitalurile proprii au înregistrat o creștere față de anul anterior.