Biblia contribuabilului constiincios, republicata saptamana viitoare
Data publicarii: 03-04-2007 | Finante-BanciManualul contribuabilului constiincios va fi republicat saptamana viitoare, noteaza Curentul. Codul de procedura fiscala va merge la Monitorul Oficial, cu toate modificarile introduse in 2006, dupa cum a afirmat presedintele interimar al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Daniel Chitoiu. Printre principalele modificari ale Codului de procedura fiscala, intrate in vigoare de la 1 ianuarie 2007, se afla ordinea de stingere a creantelor fiscale. Astfel, contribuabilii sunt obligati sa plateasca mai intai obligatiile restante la buget si accesoriile aferente acestora si, abia dupa aceea, obligatiile curente.
Potrivit lui Chitoiu, toate sumele virate de catre datornicii la buget, de la inceputul anului, au intrat in contul datoriilor.
Conform ordinii de stingere a creantelor fiscale, prevazuta in Codul de procedura fiscala, contribuabilii care au primit inlesniri la plata trebuie plateasca mai intai sumele datorate lunar conform graficului de esalonare, impreuna cu cele aferente datoriilor curente. In cazul de neplata a acestora din urma, graficul de esalonare se anuleaza.
O alta modificare a Codului de procedura se refera la persoanele fizice care desfasoara activitati economice independente sau exercita profesii libere. De la 1 ianuarie, acestea au primit un nou cod de inregistrare fiscala in scopuri de TVA care este valabil in relatia cu partenerii de afaceri sau cu fiscul.
Codul numeric pesonal se utilizeaza in continuare doar pentru declararea impozitului pentru veniturile proprii. De asemenea, domiciliul fiscal nu mai este considerat acelasi cu domiciliul persoanei fizice sau a reprezentantului asocierii, ci sediul in care se desfasoara activitatea.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice