Camera de Comert Americana in Romania si-a ales noul Consiliu Director
Data publicarii: 03-04-2007 | Finante-BanciCamera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) a desemnat noul Consliu Director, in cadrul Adunarii Generale Anuale, convocata la sfarsitul saptamanii trecute. Cu acest prilej a fost prezentat Raportul de Activitate pe 2006 si au fost anuntate oficial obiectivele AmCham Romania pentru anul 2007, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.
Noul Consiliu Director al Camerei este format din: Presedinte: Radu Enache - Hewlett Packard, Vicepresedinti: Friedrich Niemann, Athenee Palace Hilton Hotel si Vasile Iuga, PricewaterhouseCoopers, Trezorier: Peter Weiss- ABN AMRO Bank, Membrii de Board: Calin Dragan - Coca Cola HBC, Shahmir Khaliq-Citibank, Roberto Musneci - CMC Consulting and Intermediation, Dan Ionescu - General Electric, Ovidiu Artopolescu-Microsoft Romania, Obie L. Moore- Salans si Alexandra Gatej - Unilever SCE.
"Sunt onorat sa primesc acesta nominalizare din partea colegilor mei, fiind primul presedinte roman al AmCham; i-am asigurat de angajamentul meu pentru sustinerea intereselor de afaceri ale membrilor nostri, care numara in prezent peste 260 de companii" a declarat Radu Enache.
Noul Consiliu Director AmCham Romania va duce mai departe activitatea derulata de vechiul Consiliu Director si va continua sa aduca o contributie esentiala la mentinerea pozitiei de promotor al intereselor comunitatii de afaceri din Romania. De asemenea, va contribui la consolidarea pozitiei de partener de incredere pentru autoritati, actionand in acelasi spirit recunoscut si respectat, de imbunatatire a climatului de afaceri si de asigurare a transparentei in procesul legislativ.
2006 - un an cu multe succese pentru AmCham Romania, conform raportului prezentat
In calitate de asociatie de afaceri profesionista, eforturile si expertiza membrilor AmCham Romania au fost orientate catre obiectivul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Realizarile AmCham in anul 2006 cuprind mentinerea unui dialog constant cu autoritatile (Parlament, Guvern, autoritati independente, etc) pe chestiuni legislative privind mediul de afaceri, imbunatatirea activitatii de lobby si reprezentare prin intermediul comitetelor si grupurilor de lucru, cu un accent special asupra provocarilor si oportunitatilor oferite de calitatea Romaniei de membru al UE, precum si incheierea unor parteneriate cu alte asociatii de afaceri pe teme legislative.
Totodata, membrii si partenerii AmCham au participat la numeroase evenimente pe teme diverse, care s-au bucurat de prezenta unor vorbitori sau invitati speciali, precum Presedintele Romaniei Traian Basescu, membrii ai cabinetului Tariceanu, reprezentanti ai unor organizatii internationale in Romania si oficiali ai Guvernului Statelor Unite.
O realizare deosebita a anului 2006 o reprezinta colaborarea dintre AmCham Romania si Forul Economic Mondial, privind Parteneriatul Impotriva Coruptiei (PACI). De asemenea, AmCham Romania a fost desemnata de catre Consiliul European al Camerelor de Comert Americane, cu sediul la Bruxelles, a doua ca dezvoltare in Europa.
2007 - o misiune motivanta
Misiunea AmCham pentru 2007 ramane la fel de importanta si plina de provocari, avand in vedere ca Romania va continua procesul de reforma, in calitate de membru al UE, pentru alinierea la standardele europene, asigurand o buna consultare cu mediul de afaceri pentru perfectionarea cadrului legislativ si fiscal, in vederea crearii unui mediu prietenos pentru dezvoltarea investitiilor straine in Romania.
AmCham Romania doreste sa reafirme importanta stabilitatii economice si politice in vederea continuarii dezvoltarii mediului de afaceri romanesc. Noul Consiliu Director al AmCham isi exprima convingerea ca stabilitatea reprezinta un element determinant pentru mentinerea si sutinerea nivelului de investitii straine directe in Romania, factor esential pentru continuarea cresterii economice a tarii
Obiectivele AmCham pentru 2007 includ de asemenea dezvoltarea coalitiilor de advocacy si consolidarea pozitiei sale de promotor al intereselor mediului de afaceri din Romania, prin intermediul promovarii bunelor practici corporatiste, prin dezvoltarea serviciilor adresate membrilor, si prin colaborarea strategica cu parteneri precum AmCham EU, Consiliul European al Camerelor Americane de Comert, si Camera de Comert a S.U.A.
Noul Presedinte ales al Consiliului Director a reafirmat ca "AmCham Romania, prin intermediul procesului de consultare, se angajeaza sa isi ofere in continuare sustinerea pentru un dialog transparent cu autoritatile si liderii mediului de afaceri, in vederea asigurarii unui climat de afaceri sanatos, si a cresterii economice a tarii."
Despre Camera de Comert Americana in Romania
AmCham Romania este o organizatie apolitica si non-profit, fondata in 1993 de investitorii americani in Romania. AmCham este una dintre cele 98 de Camere de Comert Americane din 86 de tari afiliate Camerei de Comert Americane cu sediul la Washington D.C. si membra a Consiliului European al Camerelor de Comert Americane. In prezent, AmCham Romania numara aproximativ 260 de membri: companii locale si multinationale, asociatii profesionale si de afaceri din diferite domenii de activitate, precum si organizatii non-guvernamentale care au stranse legaturi cu Statele Unite.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului