Ghid turistic pentru vacanta potrivita
Data publicarii: 31-03-2007 | TurismRomanii nu prea stiu cum sa-si aleaga vacantele, punand pe primul loc pretul si apoi preferintele lor, sunt de parere expertii din domeniu. Pentru ca ofertele agentiilor sunt din ce in ce mai diverse, si operatorii devin mai flexibili, vacanta dorita poate deveni realitate, noteaza Evenimentul Zilei. "Un pret mic reflecta o anumita categorie de servicii, mai slaba. Cei care opteaza pentru low-cost trebuie sa stie tot ce presupune asta, de la masa la calitatea camerelor si celelalte servicii, pentru a nu fi dezamagiti. Poate, dupa ce afla toate amanuntele, opteaza sa plateasca mai mult, pentru a avea ce-si doreste", explica Ciprian Enea, consultant la besttourism.ro.
Pentru cei care vor sa mearga la Targul de Turism, deschis pana duminica la Romexpo, dar nu stiu ce sa caute, le prezentam un scurt "ghid turistic", care grupeaza vacantele in cinci mari categorii.
SEJURUL
Cu masina sau avionul
Este cel mai intalnit tip de concediu, de cel putin sase zile, realizat cu masina personala, autocarul si avionul. Cu masina merg cei care nu vor sa se indeparteze de casa si raman fie in tara, fie la bulgari sau la greci, platind circa 350-500 euro/pers./sejur.
Turistul care se urca in autocar isi doreste o varianta ieftina - el va merge tot in Grecia, Bulgaria sau Turcia si va plati cel mult 300-400 euro.
Cel mai pretentios e turistul din avion, care fie opteaza pentru all inclusive in Turcia, Grecia sau Egipt si plateste de la 650 la 2.500 euro, fie solicita un numar minimal de servicii, pentru a se misca liber, achitand 350-800 euro in Spania, Italia, Franta, Tunisia.
CIRCUITUL
Turism de cursa lunga
Preferat de cei care-si doresc sa vada cat mai multe lucruri odata, circuitul este disponibil atat cu autocarul, cat si in combinatie avion-autocar.
Diferentele tin de pret si de confort: excursia cu autocarul poate fi chiar cu 40-50% mai ieftina. "Turistul din autocar este la una dintre primele sale calatorii sau are o tinta culturala", spune Enea, adaugand ca acesta e econom si sta la hoteluri de maximum trei stele, din afara oraselor.
Cei care prefera avionul aleg hoteluri din centru. Daca primii cheltuiesc in jur de 1.000 euro, a doua categorie ajunge la 2.000 euro. Turistii care-si doresc libertate de miscare totala se urca in masina personala.
VACANTA COMBINATA
Si pe mare, si pe uscat
Cum ar fi sa stai la plaja, sa vizitezi cat mai multe obiective turistice si sa te si plimbi cu vaporul trei zile in sir? Curiosii au, pe piata ofertelor romanesti, doar o varianta: croaziera in Egipt.
Conceputa ca o combinatie de sejur cu croaziera, este una dintre vacantele preferate de turistii romani, impacand mai multe tipuri de vizitatori - o zi in Cairo, trei pe vapor si alte trei la plaja in Hurghada, la un pret ce variaza intre 500 si 750 euro.
"O astfel de varianta se potriveste cu anumite destinatii, unde se poate face plaja, dar sunt si multe obiective turistice, cum ar mai fi Grecia, Italia sau Mexic", explica Enea. Pachetele pot fi create la dorinta turistului.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice