Ce masina iti poti cumpara de un Logan
Data publicarii: 31-03-2007 | AutoLa un pret de 10.000 de euro poti alege dintre zeci de modele second-hand, noteaza Cotidianul.
Cu 8.500 de euro, poti cumpara din tirgurile auto un Golf IV din 2002.
Lista modelelor rulate provenite din import care sa coste cit un Logan nou cuprinde masini de clasa mica, compacta sau chiar medie. Pretul pentru varianta diesel de 1,5 litri si 70 de cai-putere a modelului Logan berlina este de 10.200 de euro. Masinile rulate care pot fi cumparate la acest pret au o virsta medie de cinci ani si un rulaj mediu de 120.000 km. Informatiile despre modelele Volkswagen si Opel prezentate mai jos au fost preluate de pe site-ul Autovit.
Golf sau Passat?
Volkswagen, cea mai bine vinduta marca de masini rulate din import, este apreciata pentru modelele de clasa medie Passat si cel de clasa compacta, Golf.
De exemplu, un Passat din 2002, cu motor diesel de 1,9 litri si 101 cai-putere, care respecta normele Euro 3 si cu rulaj de 150.000 km, poate fi cumparat la mina a doua contra sumei de 9.500 de euro. Printre dotari se numara geamuri electrice fata, oglinzi electrice incalzite, servo-directie, patru airbaguri, climatronic, computer de bord, proiectoate ceata si inchidere centralizata. Un Golf hatchback, cu aceleasi caracteristici ca si Passatul, costa 8.300 de euro. Taxa de inmatriculare se cifreaza la 1.625 de euro. Alte autoturisme Volkswagen care pot fi achizitionate la un pret de 10.000 de euro sint Lupo, Polo sau Bora.
Astra vs. Vectra
Opel Astra Classic II poate fi cumparat contra unei sume medii de 8.500 de euro, in cazul in care masina a fost fabricata in 2003, are un motor Euro 3 de 2 litri si 101 CP si peste 105.000 km la bord. Daca masina nu a fost inmatriculata in Romania, se va plati o taxa suplimentara de 1.875 de euro. Masina are geamuri electrice fata, oglinzi electrice incalzite, servo-directie, climatronic, pilot automat, computer de bord si jante din aliaj. In cazul unui Opel Vectra, in varianta berlina, cu motor Euro 3, de 1,6 litri benzina si 101 CP, care a fost rulat 106.000 km in Germania, pretul de achizitie este de 9.000 de euro.
Alte modele rulate marca Opel care pot fi cumparate la un pret de circa 10.000 de euro sint Corsa sau Omega. Opel ocupa in 2006 locul al doilea in topul pe marci dupa vinzarile de masini rulate inregistrate in Romania.
Principalele puncte slabe
Printre dezavantajele achizitionarii unui autoturism rulat se numara garantia mica oferita sau chiar inexistenta acesteia. Dealerii autorizati de masini second-hand ofera in medie o garantie de 6-12 luni. Insa, daca achizitia nu se deruleaza prin intermediul unui dealer, atunci nu se ofera nici un fel de garantie pentru autovehiculul rulat. Un alt dezavantaj provine din partea de piese de schimb. Nu numai pretul de achizitie trebuie luat in considerare, dar si costul pieselor de schimb sau al reviziilor pentru masina respectiva.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice