Majoritatea romanilor considera padurea doar o sursa de lemn
Data publicarii: 29-03-2007 | EconomiePeste 70 % dintre participantii la o cercetare cantitativa desfasurata in cadrul Proiectului de Dezvoltare Forestiera au identificat padurea cu o sursa de lemn, in timp ce doar un sfert considera padurea o sursa de hrana.
Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 1.245 de persoane, iar scopul acesteia a fost de a determina atitudinea populatiei in legatura cu importanta si rolul padurii. Cercetarea a fost realizata in cadrul Proiectului de Dezvoltare Forestiera.
"Proiectul a demarat in ianuarie 2006, este inclus in strategia de asistenta pe tara a Bancii Mondiale pentru Romania si beneficiaza de un buget de aproximativ 700.000 de dolari. Am demarat acest proiect cu o cercetare sociologica, pentru a determina care este atitudinea populatiei in legatura cu rolul padurii", a declarat, joi, directorul Proiectului de Dezvoltare Forestiera, Florea Trifoi.
Concluzia cercetarii a fost ca orice campanie de informare trebuie diferentiata in functie de nivelul implicarii in administrarea padurii.
Astfel, pentru cei care au legatura directa cu administrarea padurii, este nevoie de o campanie de informare si educare. In egala masura, Proiectul de Dezvoltare Forestiera va realiza o campanie de constientizare pentru cei care nu au legatura directa cu sectorul forestier.
"Gasirea echilibrului intre intersul public si cel privat in administrarea padurilor este marea provocare pe care ne-o asumam prin proiectele initiate de catre autoritatea publica pentru silvicultura, pentru al caror succes avem nevoie de un partener in proprietarii de paduri, in celelalte institutii ale statului si in societatea civila", a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Istvan Toke.
Campania de constientizare va implica seminarii de instruire, spoturi TV si informarea factorilor de decizie.
Proiectul de Dezvoltare Forestiera este inclus in strategia de asistenta pe tara a Bancii Mondiale pentru Romania. Implementarea programului se face prin Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).
Proiectul a fost contractat in decembrie 2005 de consortiul LDK Consultants, BDPA si Media One si a demarat in ianuarie 2006, durata acestuia fiind de trei ani.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani