Casele din provincie se vand in lei dupa deprecierea euro
Data publicarii: 29-03-2007 | ImobiliareVanzarea locuintelor in lei in urma aprecierii monedei nationale in fata celei europene se intalneste in special in provincie unde preturile sunt mai mici, iar aceasta tendinta nu a dus la cresterea preturilor, au sustinut specialistii imobiliari. Proprietarii care stabilesc preturile locuintelor in lei sunt in special cei din provincie, deoarece casele au preturi mici si astfel proprietarii incearca sa castige ceva mai mult, a declarat consultantul imobiliar Alexandru Dedu, de la agentia Imobiliar Expert Grup.
"Utilizarea monedei nationale in tranzactiile imobiliare este o speculatie minora care nu conduce la cresterea preturilor locuintelor", a declarat presedintele companiei imobilare Regatta, Eduard Uzunov. El recomanda in continuare preturile in euro deoarece este o moneda de echilibru, mai ales daca tranzactiile se raporteaza catre strainatate.
"In ultimul timp proprietarii tind sa stabileasca preturile in lei pe fondul aprecierii monedei nationale, insa ponderea acestora nu depaseste 50% din cei care isi vand locuintele", a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Radu Zilisteanu. In opinia lui, aceasta tendinta de a fixa preturile in lei va fi una generala, pentru mai multe categorii de bunuri, in conditiile in care leul va continua sa se aprecieze.
Ideea de a schimba tranzactionarea apartamentelor din moneda euro in lei pentru a scoate mai multi bani din locuintele vandute este una falsa, care nu are nicio legatura cu realitatea, a declarat pentru NewsIn analistul imobiliar Artur Silvestri. Preturile apartamentelor au crescut pe parcursul anului 2006 din diverse motive, dar nu neaparat din cauza intaririi leului, a precizat Silvestri.
Consultantul Imobiliar Expert Grup a precizat insa ca in ceea ce priveste chiriile pe segmentul comercial si cel al spatiilor logistice, preturile sunt tot in euro deoarece societatile care inchiriaza nu vor sa-si piarda clientii, iar castigul ar fi nesemnificativ daca le-ar converti in lei.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice