Romancele manager vor fi invatate sa impace familia cu afacerile
Data publicarii: 29-03-2007 | AfaceriReprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii vor sa le invete pe romance sa isi dezvolte simtul pentru afaceri astfel incat acestea sa obtina un echilibru intre cariera si obligatiile familiale, printr-un program de dezvoltare a aptitudinilor antreprenoriale.
Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) a creat un program national multianual, pe perioada 2005-2008, pentru care a alocat 700.000 lei, a declarat presedintele agentiei, Jozsef Csaka. Programul a devenit operational miercuri, potrivit sursei citate.
"Obiectivul programului il constituie promovarea unui sistem de informare si instruire care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora, in scopul implicarii lor in structuri economice private, in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si a prejudecatilor existente la nivel local", sustine presedintele ANIMMC.
Programul se va derula in patru etape. In prima faza va avea loc organizarea unei campanii de informare, denumita " Zilele femeilor intreprinzator", si se va derula in Giurgiu, Sinaia, Odorheiu Secuiesc, Mangalia, Alexandria, Slatina, Zalau, Vatra Dornei, Buzau si Lugoj. Partea a doua a programului se va ocupa de organizarea si desfasurarea cursurilor de pregatire antreprenoriala pe durata a cinci zile in cadrul a zece locatii.
Etapa a treia va cuprinde elaborarea si publicarea unor brosuri de profil, iar ultima etapa va contine organizarea unui forum destinat antreprenoriatului feminin, la care sunt invitati sa participe promotorii antreprenoriatului feminin, la nivel national si international, femei de afaceri si femei cu potential antreprenorial, absolventele cursurilor de educatie antreprenoriala din cadrul promotiilor 2005, 2006 si 2007 ale programului.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani