Peste jumatate din slujbele oferite on-line sunt in Bucuresti
Data publicarii: 29-03-2007 | HR/CarierePeste jumatate dintre locurile de munca vacante pentru care se cauta forta de munca pe internet sunt in Bucuresti, 37% dintre acestea fiind pentru persoane fara experienta, arata un studiu despre evolutia pietei muncii, realizat de portalul Bestjobs.
Potrivit analizei, numarul de anunturi postate de firmele care au locuri de munca vacante a crescut in luna martie cu zece procente fata de luna precedenta. Cresterea economica si aderarea Romaniei la UE au majorat si numarul de locuri de munca vacante in anumite domenii. Astfel, din punctul de vedere al slujbelor vacante, cea mai mare expansiune s-a inregistrat in sectorul IT, urmat de cel bancar. De asemenea, s-a inregistrat o crestere cu 400% a anunturilor de angajare in constructii si in productie sau confectii.
Referitor la calificare, cele mai multe locuri de munca au fost pentru pozitii fara experienta (peste 37%), urmate de cele cu experienta sub trei ani (aproape 31%). Cu toate acestea, numarul pozitiilor de middle management si top management scoase la concurs de companiile din Romania este de peste 2.500, cererea fiind determinata de expansiunea din sectorul de retail (lanturile comerciale internationale cauta personal pentru magazine) si de noile reprezentante deschise in Romania de firmele internationale.
Zonele in care se fac cele mai multe angajari sunt Bucurestiul (60% din ofertele de munca disponibile venind din aici), urmat de Timisoara si Cluj, care acapareaza aproximativ 30% din cererea de munca la nivel national. Totodata, statisticile arata ca in aceste zone se inregistreaza si cea mai scazuta rata a somajului.
Odata cu aderarea la UE, pe paginile de internet specializate in recrutare au aparut si primele anunturi pentru munca in strainatate, majoritatea slujbelor fiind la Bruxelles, Luxemburg sau in Irlanda, dar si din state din Europe Centrala si de Est (Cehia, Letonia sau Slovacia).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice