VISA: Companiile au inceput sa inlocuiasca cecurile de plata cu cardurile
Data publicarii: 28-03-2007 | Finante-BanciIn cadrul Visa Global Commercial Forum din Paris, Visa a facut public un studiu global potrivit caruia 25% dintre companii intentioneaza sa extinda utilizarea cardurilor de plata si totodata sa reduca utilizarea cecurilor bancare in viitorul apropiat, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Companiile considera ca utilizarea cardurilor comerciale le va reduce costurile si va imbunatati managementul numerarului drept consecinta a evidentei financiare mai transparente a cheltuielilor si incasarilor, se arata in studiul realizat la cererea Visa.
Studiul Visa privind managementul numerarului a analizat utilizarea cardurilor pentru companii la nivel global si a fost realizat in doua etape. Prima etapa, realizata de catre Survey.com, companie specializata in cercetari de piata pe Internet a vizat managerii responsabili cu activitatile financiare in companiile americane. Cea de-a doua etapa, intreprinsa de catre Penn, Schoen & Berland Associates, Inc., companie specializata in cercetari de piata si comunicare strategica, a studiat managerii responsabili cu activitatile financiare din interiorul a patru regiuni Visa - Asia Pacific (AP), Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa (CEMEA), Europa, America Latina si regiunea Caraibe (LAC).
Cardurile comerciale de plata reprezinta instrumente de plata si de administrare a platilor incluzand servicii de management al informatiilor, dezvoltate pentru a ajuta mediul de afaceri si sectorul public sa obtina mai multa eficienta, control si fluenta.
"Aceasta cercetare internationala indica cresterea popularitatii cardurilor pentru companii datorita recunoasterii beneficiilor aduse de catre transparenta si usurinta managementului informatiilor pentru managerii financiari din toata lumea", declara Aliza Knox, senior vicepresident, Visa Commercial, Visa International. "Studiul arata trendul ascendent din aceasta industrie conform caruia cecurile scad in popularitate deoarece tot mai multe companii cauta solutii pentru a imbunatati managementul platilor si al cheltuielilor care sa ii ajute in procesul decizional"
"Conform studiului global, companiile din Europa, la fel ca cele din SUA, sunt deja familiarizate cu utilizarea cardurilor pentru plati si incasari si, in consecinta, deja apreciaza beneficiile care deriva din utilizarea lor," afirma Luc Janssen, Manager Visa Commercial, Visa Europe. "Suntem incantati ca datele studiului releva interesul tot mai mare din partea companiilor de pe toate pietele pentru a utiliza cardurile comerciale in viitor."
Intentia de a creste folosirea cardurilor
In SUA si Europa, mai mult de una din trei companii (67%), iar in AP, LAC si CEMEA, mai mult de una din patru companii (34%) intentioneaza sa extinda utilizarea cardurilor comerciale in urmatoarele 12-18 luni.
Eficienta sporita prin utilizarea cardurilor de plata
Cel mai important motiv pentru care companiile din toata lumea intentioneaza sa foloseasca cardurile este pentru a reduce costurile legate de administrarea si procesarea numerarului. In plus, companiile recunosc si urmatoarele beneficii ale cardurilor:
-Elimina facturile pe hartie si plata prin formulare de hartie
-Faciliteaza efectuarea incasarilor si platilor
-Furnizeaza informatii privind tranzactiile pe card pentru a negocia ulterior ofertele cele mai avantajoase cu comerciantii preferati
Transparenta financiara este importanta
In general, 75% dintre companii recunosc ca cel mai important aspect in legatura cu platile electronice este posibilitatea de a avea la tot mai mult la dispozitie, in mod transparent, date financiare. Al doilea aspect important pentru companii este accesul online la evidenta platilor si a facturilor. Aditional, companiile apreciaza drept beneficii ale platilor electronice:
-Raportarea automata si integrarea finala
-Capacitatea de a procesa plati de valori ridicate
-Posibilitatea cumparatorului de a controla volumul si frecventa platilor
-Posibilitatea cumparatorului de a initia plati
-Posibilitatea cumparatorului de a opera deconturi
-Cauzele ineficientei administrarii numerarului variaza
-Companiile evalueaza procesul de administrare al numerarului ca fiind ineficient, in special, din cauza volumului mare de operatiuni administrative, informatii inadecvate si posibilitatilor limitate de analiza.
In Europa, LAC si CEMEA, previziunile privind numerarul si analiza acestuia este vazuta ca fiind cel mai ineficient proces.
In SUA si AP, incasarea si administrarea platilor este vazuta drept cel mai putin eficient proces.
In LAC, deconturile sunt operatiunile cele mai ineficiente.
Studiul Global Visa asupra managamentului numerarului: obiectiv si metodologie
Obiectivul studiului a fost sa furnizeze o imagine globala asupra practicilor de management al numerarului, si de a masura utilizarea si perceptiile asupra cardurilor de plata pentru companii la nivel mondial.
Prima faza a studiului, realizata de Survey.com, a fost terminata in august 2006, si a implicat raspunsuri din partea a 400 de directori financiari din peste 20 de industrii din SUA. Majoritatea repondentilor (85%) aveau vanzari anuale de peste 50 milioane USD, dintre care 56% reprezentau companii cu vanzari de peste 500 milioane USD pe an.
A doua faza a studiului global a fost finalizata de Penn, Schoen & Berland Associates, Inc. la sfarsitul lunii februarie 2007 si a inclus 383 de interviuri prin telefon a directorilor financiari, administratori de numerar, contabili si manageri financiari. Repondentii din cele 4 regiuni Visa sunt angajati ai unor companii cu peste 100 de angajati si vanzari anuale de cel putin 25 milioane USD.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice