Femeile manager, cele mai prezente in ''Top 100 femei de succes''
Data publicarii: 28-03-2007 | AfaceriIn topul domeniilor din care provin femeile de succes din ierarhia realizata de revista "Capital", pe prima pozitie se situeaza managementul dupa care urmeaza mediul de afaceri, arta si literatura, lumea medicala, mass-media si femeile care practica profesiile liberale.
In editia pe anul 2006 a "Top 100 femei de succes" sunt prezente 34 de femei care ocupa functii in managementul unor companii. Clasamentul domeniilor cel mai bine reprezentate in top este continuat de mediul de afaceri, 26 de femei din top avand propria afacere, arta si literatura, cu opt reprezentante, lumea medicala, tot cu opt reprezentante, mass-media, sapte dintre femeile din clasament profesand in acest domeniu si profesiile liberale, cu sase reprezentante. Clasamentul este continuat de organismele internationale, patru romance clasate in top profeseaza in acest domeniu, invatamantul, sportul si diplomatia, cu cate doua reprezentante fiecare si politica, domeniu ce are o singura reprezentanta.
Anul acesta, in top au fost incluse 36 de nume noi. "Dintre numele noi, cele mai multe, 15, ocupa pozitii de top management in companiile in care lucreaza, iar 12 isi conduc propriul business. Industria comunicarii (marketing, relatii publice si publicitate) si sectorul financiar-bancar sunt domeniile din care provin cele mai multe reprezentante noi, opt si, respectiv, sapte.
Pe primul loc in aceasta editie a "Top 100 femei de succes" se situeaza, la egalitate, gimnasta Nadia Comaneci si avocata Ana Diculescu-Sova, senior partner al casei de avocatura NNDKP, care au obtinut cate 48 de puncte.
Criteriile care au stat la baza realizarii topului sunt: "reusita din 2006", care a avut o pondere de 50%, "cariera" si "implicarea sociala", care au cantarit cate 15% si "notorietatea" si "situatia financiara", care au avut cate 10% din ponderea deciziei clasamentului.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani