Traficul rutier va creste cu 70% pana in 2013
Data publicarii: 27-03-2007 | AutoTraficul rutier ar putea creste in medie cu circa 70 la suta, in perioada 2007- 2013, au aratat specialisti ai pietei de profil, luni, cu ocazia Forumului Oamenilor de Afaceri din Romania. Potrivit presedintelui Olimpic International Turism, Sorin Nicolescu, in aceeasi perioada, turismul de week-end este estimat sa creasca cu 50 la suta, in special in zonele turistice ale tarii, precum Valea Prahovei - Brasov - Sibiu, litoralul Marii Negre, nordul Moldovei sau zona Maramuresului, care nu sunt accesibile in totalitate, din punct de vedere al traficului rutier rapid.
In prezent, in Romania exista doar 218 km autostrada, 5.938 km drumuri europene si 4.383 drumuri nationale principale. Raportat la populatie, 6,74 km drum/ 1.000 locuitori, situandu-se la cel mai scazut nivel din UE. Raportata la suprafata, Romania are o densitate a drumurilor printre cele mai reduse din Europa. Pana in prezent au fost incheiate contracte cu antreprenori pentru 500 km autostrazi, 393 reprezinta autostrazi in pregatire, iar 697 km sunt autostrazi in perspectiva. In constructia de autostrazi vor fi investiti peste zece milioane euro.
Potrivit bugetului alocat Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului in 2007, peste o treime din fonduri vor fi destinate constructiei de autostrazi si drumuri. In total, pentru sectorul transporturi, Executivul a alocat 10,84 miliarde lei. Din aceasta suma, 3,78 miliarde lei sunt alocate pentru programul de modernizare a drumurilor nationale si construirea de autostrazi si care implica o finantare din fonduri europene de 269 milioane lei. Aceasta suma asigura realizarea, in perioada 2007 - 2010, a 505 kilometri de autostrazi, 3.525 drumuri reparate si modernizate si 499 de kilometri de variante ocolitoare.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani