Unu din zece utilizatori, victima a fraudelor online
Data publicarii: 27-03-2007 | IT&CUn utilizator de internet din zece a fost victima unei fraude online anul trecut, potrivit unui raport publicat astazi de Guvernul Marii Britanii. Cele 3.5 milioane de persoane care au experimentat frauda online au pierdut o suma medie de 1700 dolari, anunta publicatia Telegraph online. Multe dintre victimele acestei situatii nu isi luasera masuri de precautie.
"Pentru faptul ca si noi avem din ce in ce mai multe servicii dezvoltate online, trebuie ca userii sa isi ia masuri de baza de precautie pentru a face o tranzactie importanta, pentru a furniza informatii bancilor sau pentru a vehicular parole", a declarat Pat McFadden, Cabinet Office Minister, care se ocupa de Transformational Government.
Raportul initiat de Guvernul Marii Britanii, cu titlul de "Internet Safety", a descoperit ca 12% dintre useri au fost fraudati anul trecut. Sapte milioane de oameni (6%) au patit acest lucru in cadrul site-urilor de cumparaturi online, in timp ce 4% au fost victimele fraudelor bancare.
93% dintre cei care acceseaza paginile de internet in fiecare zi cheltuie in medie 2.000 dolari in fiecare an, pe bunuri si servicii. 45% dintre acestia au specificat ca parolele lor sunt formate din simple cuvinte, de altfel foarte usor de spart pentru infractori. Un sfert dintre respondenti au recunoscut ca nu aveau instalat nici un software anti-spam. De asemenea, 46% nu aveau instalat softuri anti-spyware, in timp ce 7% nu aveau un anti-virus.
Unu din cinci utilizatori a recunoscut ca a dat reply la un spam sau junk email, lucru care ii ajuta pe infractori, pentru ca mesajul confirma validitatea adresei de mail. Numai 48% dintre utilizatori s-au facut raspunzatori pentru siguranta lor online, 16% cred ca bancile le asigura aceasta siguranta in timp ce 13% cred acelasi lucru despre provider-ul lor de internet.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice