Citigroup ar putea concedia 15.000 de angajati
Data publicarii: 26-03-2007 | InternationalCitigroup, cea mai mare banca americana, ar putea desfiinta 15.000 de locuri de munca pentru a-si revitaliza activitatea, deoarece actionarii cer o performanta mai ridicata si un pret mai mare pentru actiuni, potrivit rapoartelor publicate luni si citate de Reuters. Concedierile ar afecta aproximativ 5% din angajatii Citigroup, mai relateaza Wall Street Journal si New York Times. Cel mai grav afectate vor fi operatiunile pentru consumatori iar divizia corporatista si cea de investitii bancare ar putea pierde cateva mii de angajati, relateaza Times, citand directori ai grupului.
Potrivit Times, un numar intre zece mii si 12.000 de locuri de munca ar putea fi desfiintate. Compensarile pentru concedieri ar putea depasi un miliard de dolari, scrie Wall Street Journal, citand persoane familiare dezbaterii.
Directorul executiv al Citigroup, Charles Prince este constrans sa scada costurile, care au crescut anul trecut de doua ori mai repede decat veniturile.
Acesta incearca, de asemenea sa ridice pretul actiunilor, care a crescut cu doar 14% de la venirea lui Prince in functie in octombrie 2003, de peste doua ori mai putin fata de castigurile Bank of America si JPMorgan Chase.
Directorul de operare al Citigroup, Robert Druskin coordoneaza realizarea unei prognoze pentru cheltuieli, pe care se estimeaza ca o va finaliza saptamana aceasta. Citigroup va publica previziunile inaintea rezultatelor financiare pentru primul trimestru, in data de 16 aprilie, a declarat un reprezentant al bancii.
Titlurile Citigroup au incheiat, la sfarsitul saptamanii trecute, cotatia la 51,72 dolari pe actiune.
Din cauza extinderii sale, compania new-yorkeza va trebui sa aplice masuri mai drastice decat rivalii pentru a taia semnificativ baza de costuri, care a atins 52 de miliarde de dolari anul trecut.
Cheltuielile Citigroup au crescut cu 15% anul trecut, in timp ce veniturile au crescut cu doar 7%, iar profitul a ajuns la 5,13 miliarde de dolari.
Prince trebuie sa reduca suficient costurile pentru a satisface actionarii precum printul saudit Alwaleed bin Talal, care a declarat, anul trecut, pentru Reuters, ca este nevoie de reduceri "draconice" de costuri la Citigroup. Pe de alta parte, directorul grupului nu poate reduce preturile in asa masura incat sa afecteze cresterea operatiunilor americane de consum, care includ serviciile bancare de retail, pentru carduri de credit si finantarea consumatorilor si reprezinta cea mai mare filiala Citigroup.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani