Puterea modifica personalitatea. Bolile sefilor

Data publicarii: 26-03-2007 | HR/Cariere

Psihologii considera ca functia de conducere modifica personalitatea unui om cu peste 70 la suta. Perceptia puterii schimba intens si aspecte ale sistemului nervos, care devine extrem de reactiv si labil. Iata care sunt cateva dintre bolile sefilor si modul de prevenire a acestora. Orice persoana care are abilitati de lider are si o puternica tendinta paranoida.

Exactitatea, vointa de fier, puterea de lupta, competitia, sacrificiile mari, fidelitatea pentru un anume scop sunt calitati comune tuturor sefilor. Cercetarile au demonstrat ca schizofrenicii, adica 20 la suta din populatia globului, ajung mai rar la putere decat paranoizii, care sunt 35 la suta. S-a demonstrat de asemenea ca peste 62% dintre cei care-si asuma responsabilitatea de lider au o activitate cardiaca mai crescuta.

Sefii se confrunta adesea cu probleme de natura sexuala. Odata cu perceptia puterii, creierul afectiv secreta mai putine serotonine si endorfine, hormoni ai placerii. La femei apar frigiditatea si indiferenta fata de sex. La barbati pot aparea obsesii sexuale sau impotente legate de incapacitatea perceptiei placerii orgasmului. Fiind boli capatate pe fond de stres, ele se trateaza cu relaxare la sfarsit de saptamana si concedii.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: