Coface incepe activitatea pe piata asigurarilor din aprilie
Data publicarii: 23-03-2007 | Finante-BanciCoface Austria Kreditversicherung AG, divizia de asigurari de credit a Coface, va incepe activitatea pe piata din Romania in luna aprilie, iar principalul domeniu de activitate va fi asigurarea riscului de credite pentru datorii locale si externe, a anuntat, vineri, compania. "Asigurarea riscului de credit pentru creante locale si externe este principalul domeniu de activitate al Grupului Coface si de acum acest serviciu este disponibil si pe piata romaneasca", se spune in comunicatul Coface.
Coface Austria Kreditversicherung AG, "compania-mama" a Coface Romania, firma specializata in rapoarte de credit, colectare de creante si consultanta de risc, a anuntat din 15 ianuarie ca va deschide in Romania o sucursala specializata in asigurari de credite.
"Coface Romania Credit Management SRL este specializata in servicii de rapoarte de credit, monitorizare a pietelor, recuperare debite, urmarire facturi si consultanta de risc, iar Coface Austria Kreditversicherung AG, compania noastra mama, va oferi, pe piata romaneasca, asigurari de credite si garantii", au declarat in ianuarie reprezentantii Coface.
Coface Austria Kreditversicherung AG a notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu privire la intentia de a deschide o sucursala in Romania, in baza dreptului de stabilire.
Coface a avut, in anul 2006, o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, in crestere cu 70%, fata de anul precedent si o rata a profitabilitatii de 38%, conform informatiilor oferite de companie. Numarul de angajati al companiei s-a majorat cu aproape o treime, ajungand la 40 de persoane.
Coface este una dintre cele mai mari companii de asigurari de credite din lume, cu o cota de piata estimata de 18% la nivel mondial si, totodata, lider pe piata globala a asigurarilor de credite pentru exporturi, cu o cota de piata de 25%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani