Conducerea Romtelecom se innoieste pana in mai
Data publicarii: 23-03-2007 | HR/CariereConducerea Romtelecom se va innoi pana in mai dupa ce directorul general adjunct al companiei, Efstratios Angelinos, si doi responsabili ai unitatilor de afaceri retail si wholesale, si-au dat demisia, a declarat vineri directorul juridic si de Relatii Externe al Romtelecom, Catalin Dima. Responsabilii unitatilor de afaceri pe segmentele retail si wholesale, George Argentopoulos si David Craig, si-au anuntat recent deciziile de a se retrage din functiile pe care le detin la Romtelecom. Dima a refuzat sa precizeze motivele demisiilor.
"Inlocuitorii lor vor fi anuntati in perioada urmatoare", a declarat vineri Dima, insa persoane din companie au precizat ca noii directori vor fi numiti pana in mai.
Directorul general al Romtelecom a fost schimbat in februarie anul acesta. Astfel functia detinuta de James Hubley a fost preluata de grecul Georgios Ioannidis. Actualul director vrea sa reduca pierderile de abonati ale Romtelecom, sa introduca noi tehnologii pentru transferul de date si sa se orienteze catre sectorul de business. Ioannidis, ca si presedintele grupului grec OTE, Panagis Vourloumis, considera ca planurile Romtelecom trebuie sustinute de stabilitatea cadrului de reglementare care trebuie sa devina predictibil si transparent.
Profitul net al Romtelecom a scazut anul trecut cu 34,9% din cauza castigurilor financiare mai reduse, consolidarii pierderilor Cosmote din care detine 30% si impozitelor mai mari, a comunicat joi operatorul de telefonie. Romtelecom a afisat pe anul trecut un profit net de 55,2 milioane de euro, in scadere fata de 84,9 milioane de euro inregistrate in 2005.
Actionarul majoritar este grupul elen OTE, cu 54,01% din capitalul social. Restul actiunilor (44,99%) sunt detinute de statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice