Patru etape pentru obtinerea unei mariri de salariu

Data publicarii: Astazi, 21-03-2007 | HR/Cariere

Una din primele reguli este de a cunoaste foarte bine viziunea legata de dezvoltarea companiei, insa pentru a iti atinge obiectivele propuse este necesar sa afli care sunt performantele tale in raport cu restul pietei, noteaza Wall-Street.

1. Merita o marire de salariu.

Pentru a obtine o marire de salariu, cel mai important lucru este sa o si meriti. De ce? Pentru ca sub presiunea neinduplecata de a satisface investitorii, companiile sunt obligate sa-si creasca rata profitabilitatii in fiecare semestru. Cu scopul de a mentine competitiv sistemul de planificare pentru operatiuni comerciale, companiile cauta metode de eliminare a pozitiilor mai putin necesare, prin tehnologizare, outsourcing, sau doar prin fortarea la maximum a angajatilor.

In timp ce aproape toata lumea crede despre o anumita persoana ca se comporta bine sau rau la serviciu, lucrurile stau de fapt in felul urmator: indivizii sunt concentrati mai degraba asupra succesului organizatiei in sine. In fapt, cea mai buna protectie este sa reusesti sa devii indispensabil companiei in care lucrezi.

Mai mult, ar trebui sa gasesti un mod de a te concentra asupra lucrurilor care creeaza valoare si genereaza cresterea companiei angajatoare.

2. Culege datele importante.

Este responsabilitatea ta sa-ti evaluezi valoarea de piata si nivelul remuneratiei care ti se cuvine. Trebuie sa inveti care sunt nivelul, rolul, experienta si performantele tale in raport cu restul pietei.

Pentru a afla aceste lucruri, ia legatura cu specialistul in resurse umane pentru a intelege scalele salariale din compania ta. Mai mult, vorbeste cu angajati din alte companii care ocupa pozititii similare.

3. Discuta cu seful tau.

Pentru multi dintre angajati, o astfel de discutie reprezinta un model delicat. Mentioneaza succint care sunt progresele facute de la ultima discutie despre salariu, rezultatele pozitive din ultimul timp, proiectele mari la care lucrezi si pe cele la care ti-ai propus sa lucrezi.

Argumenteaza orice declaratie si cerere. Incearca sa punctezi felul in care munca ta se potriveste cu strategia companiei.

4. Concentreaza-te pe un proiect.

Daca marirea salariului tau este blocata pe durata acestui an, si este posibil sa fie asa, o alta abordare consta in concentrarea asupra unui anumit proiect pe care vei alege sa-l conduci. Sugereaza-i sefului tau ca vrei sa administrezi un nou proiect, iar daca vei avea succes, vei fi eligibil pentru o marire a pachetului salarial.

Wall-Street.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: