Citi a aranjat un imprumut sindicalizat de 80 milioane euro pentru Fildas

Data publicarii: 21-03-2007 | Finante-Banci

Citibank Romania, Fildas Group si Deloitte Romania anunta finalizarea cu succes a sindicalizarii unui imprumut in valoare de 80 milioane euro acordat Fildas Group, companie ce activeaza pe piata farmaceutica locala, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Facilitatea are o perioada de maturitate de 5 ani si va fi utilizata pentru finantarea capitalului rulant al Fildas si a operatiunilor sale de dezvoltare prin investitii.

"Astazi este ziua absolvirii pentru Fildas, iar cifrele vorbesc de la sine: in 15 ani, profitul obtinut din vanzari a crescut de la suma de 2 milioane dolari la suma de 15 milioane dolari. Concomitent, am dezvoltat o retea nationala de distributie si farmacii: Catena. Doua institutii financiare de top din lume, excelenta echipa de consultanti de la Deloitte si una dintre cele mai prestigioase si dinamice banci internationale, Citibank - au dat "unda verde" pentru un imprumut sindicalizat unic in Romania. De ce unic? Pentru ca Fildas este 100% detinuta de un antreprenor roman, iar acest antreprenor este o femeie",  a declarat Anca Vlad, Presedinte Fildas Group.

"Analistii previzioneaza, lucru confirmat si de catre noi, ca piata va continua sa creasca anual cu 15 procente. Acest imprumut sindicalizat ne va oferi resursele financiare necesare pentru a ne pozitiona ca lider in piata. Fildas Group s-a dedicat intotdeauna sanatatii si frumusetii.  Sloganul "Numele sanatatii in Romania" exprima viziunea noastra. Asadar, ii asiguram pe clientii si furnizorii nostri ca vom continua aceasta politica a companiei si in viitor. Multumesc echipei mele, consultantilor si bancherilor mei pentru aceasta reusita!", a conchis doamna Anca Vlad.

"Aceasta tranzactie demonstreaza o data in plus increderea bancilor internationale in antreprenorii romani in general si in companiile farmaceutice de pe piata romaneasca in special, mai ales in conditiile in care tranzactiile sunt conduse si consiliate de institutii cu reputatie globala, precum  Citi si Deloitte si au parteneri precum Fildas, modele locale de succes", spune Shahmir Khaliq, Citi Country Officer.

"Citi si-a confirmat din nou pozitia de lider pe piata romaneasca a sindicalizarilor, reusind sa stranga fonduri aproape de doua ori mai mari fata de suma initiala de 60 milioane euro pentru care a fost lansata tranzactia. Facilitatea s-a incheiat, intr-un final, la 80 de milioane euro". "Citi va continua sa-si consolideze pozitia oferindu-si numele, expertiza si puterea financiara jucatorilor importanti de pe piata locala, furnizand solutii inovatoare si flexibile marilor corporatii, multinationalelor si intreprinderilor mici si mijlocii din Romania, sustinandu-le in implementarea strategiilor definite din perspectiva integrarii in UE", a adaugat Shahmir Khaliq.

"Suntem incantati ca am putut oferi serviciile noastre, profesionale si recunoscute calitativ, de consultanta financiara unei firme romanesti, in vederea accesarii pietei sofisticate a sindicalizarilor. Am demonstrat inca o data, prin intermediul acestei tranzactii de succes, ca oferim clientilor nostri suport profesional complex si consistent. Suntem mandri de faptul ca Fildas, o companie locala (nationala)  remarcabila, condusa eficient de proprietara acesteia, doamna Anca Vlad, a preferat compania noastra competitiei, pentru a-i oferi consultanta si suport in incheierea unei tranzactii de o asemnea anvergura", a declarat George Mucibabici, Presedintele Deloitte Romania.

"Felicitam Citi, banca selectata ca aranjor, pentru profesionalismul si seriozitatea de care au dat dovada pe parcursul derularii tranzactiei pana la incheierea cu succes a acesteia. Vom continua sa aducem pe piata locala povesti similare de succes, urmarind sa devenim lider in domeniul consultantei financiare. Obiectivul nostru este de a continua sa oferim clientilor nostri din Romania, expertiza internationala cat si excelenta locala a firmei", a continuat George Mucibabici.

Membrii sindicalizarii sunt: Alpha Bank Romania, Bancpost, Citibank Romania, Garanti Bank, HVB Tiriac Bank, Investkredit Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, BRD Societe Generale, Unicredit Romania.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: