Presedintele Bancii Mondiale primeste sprijin pentru un plan anticoruptie

Data publicarii: 21-03-2007 | International

Presedintele Bancii Mondiale Paul Wolfowitz a obtinut acordul consiliului de administratie al institutiei pentru a pune in practica o campanie anticoruptie, a anuntat el marti, citat de AFP. "Am obtinut angajamentul consiliului in legatura cu acest proiect. Am beneficiat de o unanimitate clara, nu exista indoieli", a declarat Wolfowitz. Acest plan a fost respins anul trecut, iar tarile membre ale Bancii Mondiale au cerut presedintelui institutiei sa il revizuiasca.

"Chestiunea gestionarii afacerilor publice este esentiala pentru dezvoltare", a subliniat Wolfowitz, fost secretar adjunct al apararii in administratia Bush.

El a oferit drept exemplu masurile luate de Banca Mondiala in lupta anticoruptie din Liberia si din Republica Democrata Congo.

Optimismul lui Wolfowitz a fost impartasit si de reprezentantul german in consiliul de administratie al Bancii, Eckhard Deutscher. El a amintit marti de "relatiile bune" dintre conducerea institutiei si administratori in cadrul ultimului proiect anticoruptie.

"Raman multe de facut pentru a-l pune in practica, dar trebuie sa spun ca sunt satisfacut ca am ajuns la o concluzie comuna", a declarat Deutscher.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: