Primul credit dat pe veniturile viitoare
Data publicarii: 19-03-2007 | Finante-BanciBRD ofera primul credit bazat pe veniturile viitoare ale clientilor. In prezent, bancile autohtone acorda imprumuturi numai pe baza veniturilor pe care clientii lor dovedesc ca le-au obtinut in ultimele trei sau sase luni, noteaza Evenimentul Zilei. Produsul BRD se numeste "Work and Travel" si este destinat studentilor care pleaca sa lucreze in Statele Unite ale Americii prin programul "Work and Travel USA". Creditul a inceput sa fie acordat de pe 12 martie a.c.
Banca incearca astfel sa-si faca o clientela din randul tinerilor, cei care in cativa ani vor reprezenta clienti-tinta pentru institutiile de credit. Anul trecut au plecat prin programul "Work and Travel USA" 9.000 de studenti, iar numarul creste de la un an la altul.
Pe baza ofertei certe de munca
Studentii care pleaca sa munceasca in State obtin imprumutul de la BRD pe baza adeverintei ca au o oferta certa de munca in SUA, in care este mentionata si suma pe care urmeaza sa o primeasca. Acestia mai au nevoie de un coimprumutat, care poate avea insa si salariul minim pe economie.
BRD acorda imprumutul numai studentilor care pleaca prin intermediul unei agentii cu care are incheiat un parteneriat. In prezent, acestea sunt GTS International din Bucuresti, Student Travel din Cluj-Napoca si American Experience din Zalau. Studentii pot contracta un credit de minimum 250 de dolari SUA si de maximum 3.000 de dolari SUA.
"Creditul finanteaza cheltuielile aferente participarii la program - taxele de program si cele de viza, taxa SEVIS, biletul de avion si alte cheltuieli in limita a 15% din valoarea creditului", ne-au declarat reprezentantii BRD. Banca percepe o dobanda de 9,9a pe an, variabila. Imprumutul este acordat pe cel mult zece luni si poate avea si perioada de gratie de noua luni.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani