Agentii economici ofera 20.000 de slujbe vacante pana pe 22 martie
Data publicarii: 17-03-2007 | HR/CariereSomerii sau persoanele care vor sa-si schimbe slujba au la dispozitie aproape 20.000 de locuri de munca vacante, la nivel national,in perioada 15-22 martie, inregistrate de agentii economici la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Potrivit unui comunicat al ANOFM agentii ecomonici au inregistrat la agentie 19.603 locuri de munca vacante, dintre care cele mai multe sunt pentru persoanele cu studii medii si profesionale.
Astfel, absolventii de liceu si scoli profesionale pot alege dintre cele peste 18.500 de slujbe, din care cele mai multe sunt pentru lucratori in industria textila (1.295). Alte locuri de munca vacante sunt pentru muncitori necalificati (745), paznici (613), lacatusi mecanici (489), zidari (453), vanzatori (409), tamplari universali (369), dulgheri (315) si lacatusi in constructii metalice si navale (175). Agentii economici mai pun la dispozitia celor interesati si alte slujbe pentru bucatari, ospatari, mecanici auto sau frezori universali.
Pentru absolventii de studii superioare, cele mai multe locuri de munca vacante sunt pentru ingineri, adica 40% din cele peste o mie de slujbe. Cei mai cautati sunt inginerii in constructii civile, industriale si agricole, inginerii mecanici, electronisti, electromecanici sau electrotehnisti. Alte slujbe pentru licentiati sunt cele pentru consilieri in administratia publica, inspectori de specialitate in administratia publica, consilieri in management, economisti sau juristi si arhitecti.
Cele mai multe locuri de munca vacante se inregistreaza in Hunedoara (1.929), Bucuresti (1.483) si Dolj (1.196), la polul opus aflandu-se judetele Salaj (30), Vrancea (73) si Galati (97).
Cei interesati sa ocupe una dintre aceste slujbe se pot adresa agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca sau pot accesa pagina de internet a ANOFM, unde oferta este listata pe judete si domenii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani