Spatiile comerciale stradale centrale sunt ocupate in special de banci si fast-fooduri
Data publicarii: 16-03-2007 | ImobiliareSpatiile comerciale stradale amplasate in zone ultracentrale si centrale sunt, in prezent, cele mai solicitate si sunt inchiriate in special de banci, operatori de jocuri electronice si restaurante fast-food, au declarat reprezentantii companiei CB Richard Ellis (CBRE).
Consultantii CBRE estimeaza ca, datorita numarului foarte mare de proiecte rezidentiale anuntate in toate zonele orasului, dar si cresterii cererii, in 2007, vor fi finalizate si alte spatii comerciale de mici dimensiuni (pana la 2.500 mp) ce vor oferi o gama larga de servicii si facilitati, destinate in principal acoperirii necesitatilor rezidentilor. Reprezentantii de la Ricahrd Ellis mai spun ca, in zonele ultracentrale si centrale, cele mai multe spatiile comerciale stradale sunt deja inchiraite pe perioade mai lungi de timp de catre banci, operatori de jocuri electronice si restaurante fast-food.
La randul lui, analistul Artur Silvestri este de parere ca spatiile comerciale stradale sunt intre cele mai cautate in Bucuresti, dar si in alte orase mari. Analistul sustine ca aceasta categorie de spatii comerciale este extrem de larga si cuprinde o gama extinsa ce pune la un loc de la "minimarket", bar, agentie de turism, casa de schimb valutar si pana la agentii de asigurari si chiar, uneori, magazine sau cafenele si cofetarii. In opinia lui Silvestri, ofertele sunt destul de rare fata de cererea constant ridicata, iar piata ar avea nevoie de macar un numar dublu de asemenea unitati ca sa se mai tempereze.
Preturile pentru inchiriere sunt suficient de ridicate, uneori ajungand pana catre 60-80 euro/mp/lunar, pentru ca, de regula, aceste spatii comerciale se inchiriaza, ci nu nu se vand, fiindca sunt o sursa constanta de venit pentru proprietar, potrivit lui Silvestri. "Cu toate acestea, chiriile raman relativ mici, datorita suprafetelor reduse si ratei de profit (deci, de amortizare a platilor lunare) foarte convenabile", a declarat Silvestri, care mai considera ca acesta este cel mai dinamic segment de piata imobiliara comerciala si, probabil, asa va ramane si in urmatorii ani.
Oferta de spatii comerciale din capitala cuprinde, in prezent, aproximativ 200.000 mp de spatii de comert stradal, 175.000 mp de malluri, 160.000 mp de hypermarketuri, 130.000 mp de galerii comerciale, 85.000 mp de centre comerciale, 80.000 mp de bricolaj, 75.000 mp de Cash&Carry, 60.000 mp de magazine universale, si cate 15.000 mp pentru supermarketuri si magazine de reduceri. Stocul de spatii comerciale va fi completat, pana la sfarsitul anului 2007, cu inca 150.000 mp, arata un raport al companiei CB Richard Ellis.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice