Actiunile BRD au pierdut miercuri peste 8% pe un volum record pentru ultimul an
Data publicarii: 15-03-2007 | Finante-BanciTitlurile bancii BRD SocGen (BRD) s-au depreciat, miercuri, cu 8,68%, pe fondul unor tranzactii cu aproape un milion de actiuni, ca urmare a scaderii generalizate in ringul bursier bucurestean, iar brokerii sunt de parere ca scaderea pe acest titlu se va opri pe termen scurt. Titlurile BRD au pierdut miercuri 8,68% fata de cotatia din ziua precedenta. Valoarea schimburilor cu actiuni BRD s-a apropiat de 20 milioane lei, fiind tranzactionate 970.000 de actiuni, la un pret mediu de 20,455 lei/titlu. Cotatia maxima a fost de 21,10 lei, iar cea minima de 20 lei.
"BRD ramasese acum cateva zile in jurul lui 22 lei, in conditiile in care restul pietei era in scadere, iar ziua de astazi este o aliniere a acestor actiuni la directia descendenta a bursei", a declarat analistul financiar de la casa de brokeraj Vanguard, Cristian Tudorescu. Potrivit lui, nivelul de 20 lei, la care a incheiat sedinta de miercuri BRD, este nivelul de oprire a scaderii.
Volumul deosebit de mare, aproape un milion de actiuni, ii determina pe brokeri sa creada ca aceste titluri nu au fost cumparate in ultimele sase luni, iar iesirea de azi probabil a fost influentata de evolutia negativa de pe marile piete de capital. "La un volum asa de mare de vanzari, daca nu exista o contraparte solida la cumparare, scaderea ar fi fost mult mai drastica decat cea de 6,6%, calculata la pretul mediu", a declarat Gheorghe Uleia, broker la casa de brokeraj Prime Transaction.
Pragul de 20 de lei este un prag de rezistenta, care cel mai probabil nu va fi strapuns, in opinia lui Uleia. "Alegerea vanzarii pe bucati a pachetului mare de actiuni a fost un factor care a diminuat deprecierea actiunii, investitorii avand timpul necesar sa apara la cumparare pe moment ce actiunea scadea. Daca se alegea vanzarea intregului pachet, in piata ar fi aparut panica si scaderile ar fi fost mult mai mari", a continuat brokerul de la Prime Transaction.
BRD-Groupe Societe Generale a incheiat anul 2006 cu un profit net de 656 milioane lei (194 milioane euro), in crestere cu 19% fata de anul precedent, pe fondul dublarii creditelor pentru populatie.
Subsidiara romaneasca a grupului financiar francez SocGen, BRD-Groupe Societe Generale, este a doua banca din Romania, cu active de 28,03 miliarde lei (8,29 miliarde euro) la sfarsitul anului 2006, o cota de piata de 16,28%, potrivit datelor bancii centrale.
Principalul actionar este Societe Generale, care controleaza 58,33% din capitalul bancii. Cele cinci societati de investitii financiare detin impreuna 25,6% din capital, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 4,99%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri