Persoanele intre 30-45 ani sunt cele mai interesate de achizitionarea unei locuinte
Data publicarii: 13-03-2007 | ImobiliareCererea ridicata de locuinte provine in principal din partea persoanelor in varsta de 30-45 ani si este generata in principal de cresterea veniturilor, combinata cu conditii favorabile si dobanzi avantajoase pentru creditele ipotecare si imobiliare, sustin consultantii companiei CB Richard Ellis. Potrivit companiei imobiliare, multi dintre cumparatori prefera achizitionarea de apartamente cu doua-trei camere, cu suprafete intre 60-90 mp, situate in zonele secundare dens populate ale orasului, cu acces la transportul public. Mai mult, cumparatorii aleg proprietati rezidentiale chiar inainte de inceperea lucrarilor de constructie sau in fazele incipiente ale proiectului.
"In prezent pe piata spatiilor rezidentiale se inregistreaza o crestere a cererii pentru toate tipurile de locuinte. Cererea provine in principal din partea persoanelor in varsta de 30-45 ani, care detin in prezent apartamente in blocuri vechi, avand acces la creditele ipotecare", spun analistii de la CB Richard Ellis.
Consultantii imobiliari sunt de parere ca pe segmentul persoanelor cu venituri medii-ridicate, majoritatea locuintelor sunt achizitionate pentru uzul cumparatorilor, dar in ultimele 12 luni a crescut si numarul tranzactiilor efectuate de fondurile de investitii si fonduri speculative. In prezent, piata inchirierilor este dominata aproape exclusiv de cetatenii straini, care prefera sa inchirieze apartamente de mici dimensiuni, pentru contracte de inchiriere cu perioade de pana la un an sau vile mari, pentru contracte pe perioade mai lungi de timp.
CB Richard Ellis isi are sediul central in Los Angeles si este unul din liderii de pe piata imobiliara internationala. Cu aproximativ 14.000 de angajati, compania ofera servicii proprietarilor, investitorilor si chiriasilor prin cele peste 250 de birouri din 48 de tari.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice