Asigurarile pentru copii, o afacere rentabila pentru brokeri si companii
Data publicarii: 13-03-2007 | Finante-BanciAsimilate asigurarilor de viata, politele destinate protectiei copiilor reprezinta cam 20% din portofoliul unui asigurator Aproape toate societatile din domeniu care activeaza pe piata asigurarilor de viata ofera produse specifice pentru copii. Politele de asigurari pentru copii imbraca forma unor planuri de economii pe termen mediu si lung. Primele de asigurare pot fi platite periodic, la un interval ales de parinte, iar sumele vor fi capitalizate pe toata durata contractului, noteaza Adevarul.
"Ca atare, fara exceptie, programele de asigurare pentru copii nu acopera riscul de deces al copilului. S-ar putea spune ca acesta ar fi un minus al acestor programe, doar aparent, pentru ca transferul acestui risc ar implica, pe langa costuri suplimentare, in primul rand modificari de mentalitate, fara a crea suspiciuni de frauda", explica Dumitru Jitariu, manager Eurobrokers Group.
Asadar, programele de asigurare pentru copii sunt concepute ca o combinatie de beneficii oferite copilului in situatia in care se petrece un eveniment asigurat atat cu contractantul asigurarii (unul dintre parinti, tutore sau ruda), cat si cu copilul care este beneficiar al asigurarii.
Pe piata sunt asigurari pentru copii traditionale si unit linked. "Ca proportie, produsele unit linked sunt majoritare pe piata, dar trebuie spus ca la acest tip de asigurare riscul apartine clientului, si nu companiei. Sau, altfel spus, daca fondurile in care se investesc primele de asigurare scad, clientul poate sa incaseze dupa 15 ani de plata a primelor mai putin decat a depus in tot acest interval. E putin probabil sa se intample asa, pentru ca pietele financiare au in general reculuri pe perioade scurte de timp (3-4 ani), dar daca vorbim de protectia copilului ar trebui luat in considerare acest fapt", explica pentru Adevarul Constantin Nastase, director executiv UNSICAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania).
Principalul eveniment asigurat este supravietuirea copilului la expirarea duratei programului, moment in care acesta beneficiaza de o indemnizatie de asigurare.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice