Apartamentele cu suprafete mici se vand cel mai bine
Data publicarii: 12-03-2007 | ImobiliareGarsonierele si apartamentele cu doua camere reprezinta aproape 75% din totalul locuintelor tranzactionate in primele doua luni ale anului, datorita pretului mai scazut decat cel al apartamentelor cu trei-patru camere, sustin analistii pietei imobiliare.
Potrivit agentilor imobiliari, atat in ianuarie cat si in februarie, numarul tranzactiilor cu apartamente nu a inregistrat cresteri semnificative, iar apartamentele cu suprafete mici au reprezentat cea mai mare parte din volumul vanzarilor din piata imobiliara.
"Odata cu aderarea la Uniunea Europeana, romanii au asteptat mai mult sa vada cum evolueaza piata imobiliara si au preferat sa nu arunce multi bani pe locuinte scumpe. Multi au ales totusi sa cumpere garsoniere sau apartamente cu doua camere in zonele universitare pentru a le inchiria si chiar vinde mai tarziu in eventualitatea unui profit acceptabil", au declarat reprezentantii Agentiei Corint.
Si in cadrul Targului de Apartamente "Condominium 2007" garsonierele au fost un adevarat succes al investitorilor. Toate cele 50 de garsoniere scoase la vanzare intr-unul din complexurile rezidentiale bucurestene si-au gasit clienti inca din luna februarie. Felicia Iordache, directorul general al Plus Media unul dintre organizatorii Targului de Apartamente sustine ca, in special, criteriile dupa care au fost selectionate apartamentele prezentate in targ au fost pretul, locatia si apoi suprafata locuintelor.
Analistii imobiliari mai sustin ca, in afara de clientii care cumpara cu bani cash si care sunt destul de putini, restul populatiei se bazeaza pe credite bancare, a caror accesibilitate este mai facila la astfel de apartamente, fata de cele de trei sau patru camere, unde pretul urca la peste 100.000 de euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice