Cum 1000 de dolari au creat o companie de miliarde
Data publicarii: 12-03-2007 | AfaceriMichael Dell, fondatorul si fostul director executiv al celui mare producator mondial de PC-uri, are doar 42 de ani, iar in 2004 era cel mai bogat om sub 40 de ani din lume. Acum este presedintele companiei pe care a fondat-o in 1984, iar acum doi ani a renuntat la pozitia de CEO. Schimbarea s-a produs in luna iulie 2004. De fapt, Michael Dell a anuntat ca va reveni in functia de CEO ca urmare a rezultatelor sub asteptari obtinute de firma sa in al patrulea trimestru din 2006 (15,2 miliarde de dolari) sub conducerea lui Kevin Rollins care a demisionat la inceputul acestui an.
Dell a creat propria companie in 1984, cand inca era student, cu doar 1.000 de dolari. De fapt, precum Bill Gates care a renuntat la Harvard si Dell a considerat ca diploma nu reprezinta o conditie necesara pentru a reusi in afaceri. In cele din urma, Michael Dell a absolvit Universitatea din Texas.
Michael Dell a utilizat pentru prima oara un computer la 15 ani, cand a descompus un Apple II pentru a-l monta din nou. Asemenea multor tineri pasionati de IT el a vrut sa vada cum functioneaza un computer personal.
Compania fondata in 1984 a ajuns sa aiba astazi zeci de mii de angajati in intreaga lume. Autor al unui best-seller, Dell a fost si consultantul presedintelui George W. Bush pe probleme de IT. Dintotdeauna Michael Dell a considerat ca este necesar sa atace noi piete pentru a atrage noi clienti. Astfel, a explorat majoritatea segmentelor din industria IT.
Denumit si Regele PC-ului", Michael Dell poate fi vazut frecvent plimbandu-se prin Texas intr-un Porsche Boxster din 2004. In cazul in care vremea se strica, un Hummer H2 din 2005 este mereu pregatit pentru unul dintre cei mai bogati oameni din lume.
"Top" pare a fi cuvantul de ordine al afacerilor lui Michael Dell. Clientela companiei include majoritar companii din lista Fortune 500.
Dell a fost deseori premiat si apreciat pentru abilitatile de care a dat dovada in afaceri. A fost numit "Antreprenorul Anului" de catre revista Inc. Magazine, "Top CEO al Afacerilor Americane" de revista Worth , "Omul Anului" de revista PC Magazine si "Presedintele Anului" de revistele Financial World.
Chiar daca anul trecut veniturile sale au ajuns la 13,5 miliarde de dolari, valoarea actiunilor sale a scazut cu 13%, cea mai mare diminuarea din ultimii ani. Ce bunuri mai detine miliardarul american? Michael Dell mai detine un hotel cu 378 de camere in Hawaii, Four Seasons si restaurantul chinezesc din Indiana, Steak'n Shake. De asemenea, sotia sa, Susan Dell, a creat o linie de produse cosmetice marca Phi care sunt distribuite prin intermediul magazinelor Neiman Marcus.
Integral in Wall-Street.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani