Jocurile video, controlate prin ginduri, expresiile fetei si emotii
Data publicarii: 10-03-2007 | IT&CPersonajele de pe ecran pot fi controlate fara tastatura sau joystick, printr-o casca speciala care "citeste" undele cerebrale, noteaza Cotidianul. Gamerii si-ar putea folosi, in curind, gindurile in loc de joystick sau de tastatura, pentru a controla personajele de pe ecrane, datorita unei casti speciale lansate miercuri de compania Emotiv Systems, relateaza PC World.
Casca, denumita "Project Epoc", arata precum o casca a unui biciclist de curse, insa in loc sa protejeze cutia craniana, detecteaza undele cerebrale din aceasta, folosind o tehnologie similara cu electroencefalografia (EEG).
Emotiv, o companie din San Francisco, a aplicat tehnologia in jocurile video cu primul produs al companiei, Emotiv Development Kit (EDK). Produsul ajuta dezvoltatorii de jocuri video sa ataseze duzine de ginduri si emotii actiunilor acestora in lumile virtuale, spune compania.
Un joc dezvoltat cu ajutorul EDK ar putea permite jucatorilor sa mute obiecte pe ecran fara sa atinga o tastatura sau joystick, sa faca personajul din joc sa zimbeasca sau sa faca cu ochiul atunci cind o face jucatorul sau ar putea cere unui gamer sa ramina calm pentru ca personajul sau sa nu intre in panica si sa-si dezvaluie locul in care s-a ascuns intr-un joc bazat pe discretie.
Distinge intentiile
Casca este reglata destul de fin incit sa distinga intre comenzile mentale ale jucatorului de a ridica un obiect virtual sau a-l impinge, trage sau invirti, spune Emotiv.
Acest lucru ar permite jucatorilor sa experimenteze telekinezia, sa mute obiecte cu mintea in loc de muschi, precum cavalerii Jedi din ,,Razboiul Stelelor''.
Dezvoltatorii au cautat de multa vreme cai pentru a permite gamerilor sa interactioneze in moduri cit mai realiste decit prin aparate de tip joystick. In noiembrie, Nintendo a adaugat miscarea fizica sistemului sau de control din consola Wii, in timp ce consolele Xbox 360 (scoasa de Microsoft) si PlayStation 3 (lansata de Sony) folosesc aparate de control care vibreaza in mina jucatorului.
O interfata mai buna pentru lumea jocurilor video ar putea aduce un profit frumos unei companii de tehnologie. Pe 2 martie, Sony a pierdut un proces legat de o incalcare de patent, in urma caruia a trebuit sa plateasca 90,7 milioane de dolari companiei Immersion pentru ca i-a folosit tehnologia axata pe vibratii in consola sa. Microsoft a platit, de asemenea, 26 de milioane de dolari.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii