Jocurile video, controlate prin ginduri, expresiile fetei si emotii
Data publicarii: 10-03-2007 | IT&CPersonajele de pe ecran pot fi controlate fara tastatura sau joystick, printr-o casca speciala care "citeste" undele cerebrale, noteaza Cotidianul. Gamerii si-ar putea folosi, in curind, gindurile in loc de joystick sau de tastatura, pentru a controla personajele de pe ecrane, datorita unei casti speciale lansate miercuri de compania Emotiv Systems, relateaza PC World.
Casca, denumita "Project Epoc", arata precum o casca a unui biciclist de curse, insa in loc sa protejeze cutia craniana, detecteaza undele cerebrale din aceasta, folosind o tehnologie similara cu electroencefalografia (EEG).
Emotiv, o companie din San Francisco, a aplicat tehnologia in jocurile video cu primul produs al companiei, Emotiv Development Kit (EDK). Produsul ajuta dezvoltatorii de jocuri video sa ataseze duzine de ginduri si emotii actiunilor acestora in lumile virtuale, spune compania.
Un joc dezvoltat cu ajutorul EDK ar putea permite jucatorilor sa mute obiecte pe ecran fara sa atinga o tastatura sau joystick, sa faca personajul din joc sa zimbeasca sau sa faca cu ochiul atunci cind o face jucatorul sau ar putea cere unui gamer sa ramina calm pentru ca personajul sau sa nu intre in panica si sa-si dezvaluie locul in care s-a ascuns intr-un joc bazat pe discretie.
Distinge intentiile
Casca este reglata destul de fin incit sa distinga intre comenzile mentale ale jucatorului de a ridica un obiect virtual sau a-l impinge, trage sau invirti, spune Emotiv.
Acest lucru ar permite jucatorilor sa experimenteze telekinezia, sa mute obiecte cu mintea in loc de muschi, precum cavalerii Jedi din ,,Razboiul Stelelor''.
Dezvoltatorii au cautat de multa vreme cai pentru a permite gamerilor sa interactioneze in moduri cit mai realiste decit prin aparate de tip joystick. In noiembrie, Nintendo a adaugat miscarea fizica sistemului sau de control din consola Wii, in timp ce consolele Xbox 360 (scoasa de Microsoft) si PlayStation 3 (lansata de Sony) folosesc aparate de control care vibreaza in mina jucatorului.
O interfata mai buna pentru lumea jocurilor video ar putea aduce un profit frumos unei companii de tehnologie. Pe 2 martie, Sony a pierdut un proces legat de o incalcare de patent, in urma caruia a trebuit sa plateasca 90,7 milioane de dolari companiei Immersion pentru ca i-a folosit tehnologia axata pe vibratii in consola sa. Microsoft a platit, de asemenea, 26 de milioane de dolari.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice