Investitorii straini prefera apartamentele noi, cu suprafete mici
Data publicarii: 10-03-2007 | ImobiliareStrainii care cumpara apartamente cu scopul de a le inchiria le prefera pe cele cu suprafete mai mici, deoarece intretinerea este mai putin costisitoare decat in cazul unor apartamente spatioase, a declarat managerul proiectului West Park al Eurisko, Monica Vladescu. In cadrul unui ansamblu rezidential pot fi apartamente cu doua camere, de 120 metri patrati (mp) construiti sau de 176 mp construiti, fara teresa sau spatii comune, iar apartamentele de trei camere pot avea 156 mp, respectiv de 229 mp.
Pentru a obtine un profit bun din chirii, strainii se orienteaza catre locuintele situate la etaje superioare, orientate catre sud, pentru mai multa lumina, utilate cu sali de sport, parcari subterane, de preferat in apropierea centrelor comerciale. Pentru cumparatorii romani pretul este un factor important de decizie atunci cand cumpara o casa si apoi se intereseaza de numarul de camere si alte dotari ale apartamentului, a explicat Monica Vladescu.
De obicei, strainii apeleaza la un analist al pietei imobiliare pentru a cere sfatul in ceea ce priveste valoarea investitiei, spre deosebire de clientul roman care cunoaste piata, sustin reprezentantii companiei DTZ Echinox. Potrivit datelor prezentate de acestia, fondurile de investitii, in special cele spaniole si englezesti, cumpara circa 80 - 85% din apartamentele noi.
"Este normal ca investitiile straine sa fie mai importante deoarece au o putere financiara mai mare, dar mai putem vorbi despre cultura si experienta strainilor in ceea ce priveste investitiile imobiliare. Pe termen scurt si mediu aceasta situatie nu se va schimba", sustin analistii companiei Regatta. Reprezentantii companiei mai spun ca investitorii straini sunt interesati de proprietatile din Bucuresti si orasele mari din tara, precum Constanta, Brasov, Iasi, Timisoara si Arad, Cluj Napoca si Oradea.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice