Forbes: Cel mai tanar miliardar al lumii are 23 de ani
Data publicarii: 10-03-2007 | InternationalCei mai tineri zece miliardari ai lumii au averi ce totalizeaza peste 50 miliarde dolari, iar "mezinul" topului este printul german Albert von Thurn und Taxis care la 23 de ani are doua miliarde dolari, reiese din clasamentul Forbes publicat vineri. Albert von Thurn und Taxis a terminat liceul la Roma si a studiat economia si teologia in Scotia. Detine 30.000 de hectare de padure in Germania, domeniu forestier care este considerat unul dintre cele mai mari din Europa. Printul traieste intr-un castel al familiei, Schloss Emmeram, impreuna cu mama sa Gloria si surorile lui mai mari, Maria Theresia si Elisabeth.
2. Fahd Hariri (Liban)- in varsta de 26 de ani, cu o avere estimata la 1,6 miliarde dolari, Fahd este fratele mai mic al lui Saad Hariri, liderul majoritatii parlamentare din Liban si fiul fostului prim ministru al Libanului, Rafik Hariri, asasinat in 2005. Fratii sai mai mari Bahaa si Ayman, precum si mama acestora, Nazek, sunt deasemena miliardari.
3. Ayman Hariri (Arabia Saudita)- in varsta de 28 de ani, cu o avere estimata la 1,6 miliarde dolari, mostenita tot de la Rafik Hariri, a carui avere se ridica la 16,5 miliarde dolari. Momentan locuieste in Arabia Saudita, in Ryad, administrand compania de familie Saudi Oger, in lipsa fratelui mai mare Saad Hariri. Ayman este implicat in diferite contracte cu guvernul SUA, conducand si firma de software de management de identitate Epok, cu sediul la Washington D.C, ce are drept clienti organele federale americane.
4. Sergei Brin (SUA)- in varsta de 33 de ani, cu o avere estimata la 16,6 miliarde dolari. Educat la Stanford, este co-fondatorul fenomenului internet Google impreuna cu Larry Page. Firma Google a intrat pe bursa in 2004, iar de la listare actiunile s-au apreciat cu 420%. In ultimii doi ani fondatorii Google si-au majorat averile cu 130%, depasind ritmul inregistrat la inceput de Bill Gates sau Larry Ellison.
5. Kostyantin Jevago (Ucraina) - in varsta de 33 de ani, cu o avere estimata la un miliard de dolari. Este cel mai tanar miliardar al Ucrainei si si-a inceput cariera ca director de finante al bancii Finance & Credit in 1992, dupa un timp reusind sa preia controlul majoritar al companiei Finance & Credit Group. Kostyantin Jevago ocupa momentan functia de deputat in parlamentul ucrainean.
6. Larry Page (SUA) - in varsta de 34 de ani, cu o avere estimata la 16,6 miliarde dolari. Co-fondator, impreuna cu Sergei Brin, al grupului Google. Firma Google a intrat pe bursa in 2004, iar de la listare actiunile s-au apreciat cu 420%.In ultimii doi ani fondatorii Google si-au majorat averile cu 130%, depasind ritmul inregistrat la inceput de Bill Gates sau Larry Ellison. S-a implicat in media si sisteme de plata online.
7. Andrei Melnicenko (Rusia)- in varsta de 35 de ani, cu o avere estimata la 4,6 miliarde dolari. Fiul unui respectat fizician rus, a studiat fizica la universitatea de stat din Moscova. A renuntat la studii in 1991 si a inceput impreuna cu niste colegi sa vanda calculatoare, punand bazele si unui lant de unitati de schimb valutar. In 1993 a infiintat banca MDM Bank, care va administra mai tarziu conturile miliardarului rus Roman Abramovici, precum si a altor oameni de afaceri. In 1998 a devenit partener cu comerciantul de otel Sergei Popov si dupa doi ani au inceput sa isi extinda imperiul industrial. Melnichenko a renuntat la participatia sa din MDM si a achizitionat participatia lui Popov din grupul Eurochem, cel mai mare producator de fertilizanti din Rusia.
8.Sergei Popov (Rusia) - in varsta de 35 de ani, cu o avere estimata la 4,6 miliarde dolari. Nascut in Ekaterinburg, a studiat sa devina inginer insa a renuntat la studii pentru a se lansa in afaceri. Anii 1990 au reprezentat o perioada de eforturi a lui Popov, care incerca sa razbata in lumea extrem de dificila a comertului cu petrol si metale din Siberia si Urali. Ca si client al bancii MDM Bank l-a cunoscut pe tanarul patron al acestei banci, Andrei Melnicenko. Dupa prabusirea rublei din 1998, Popov l-a convins pe Melnicenko sa cumpere la pret redus uzine siderurgice, mine si companii producatoare de chimicale din Rusia. Impreuna au pus bazele a trei mari companii rusesti: TMK, producatoare de tevi, Eurochem - fertilizanti si Suek, cel mai mare producator independent de carbune din Rusia.
9.Anurag Dikshit (India) - in varsta de 35 de ani, cu o avere de 1,6 miliarde dolari. Fost inginer devenit mogul al jocurilor de noroc online, trecand momentan printr-o perioada mai dificila dupa ce guvernul american a intertis bancilor sa mai efectueze plati catre site-urile specializate in jocuri de noroc. Detine 32% din compania specializata in jocurile de noroc online PartyGaming. Anurag este cel care a creat programul ce permite jucatorilor din lumea intreaga sa parieze online.
10. Daniel Ziff (SUA) - in varsta de 35 de ani, cu o avere estimata la 1,5 miliarde dolari. Impreuna cu frasii Dirk si Robert si cu tatal lor William, au pus bazele imperiului publicistic Ziff-Davis, ce detine publicatiile PC Magazine Car & Driver si Boating. A renuntat la afeceri si dupa ce a vandut participatiile detinute pentru suma de 1,4 miliarde dolari, s-a retras la Florida.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice