Internetul pe telefonul mobil, prea scump si greu de utilizat
Data publicarii: 09-03-2007 | IT&CAccesarea Internetului de pe telefonul mobil este preferata in special de tineri, dar si de oamenii de afaceri. Totusi, numarul utilizatorilor este scazut, pentru ca este nepractic si destul de scump sa navighezi pe internet de pe un telefon mobil, noteaza Adevarul. Am incercat sa aflam pentru dumneavoastra care este cea mai atragatoare oferta, insa, pentru informatii mult mai detaliate este bine sa confruntati personal ofertele de pe piata. In prezent, servicii de internet mobil ofera Vodafone, Orange si Zapp. Pentru ca spatiul nu ne permite, am avut in vedere doar ofertele de baza ale celor trei operatori.
Sa incepem cu Vodafone. Transmisia de date se efectueaza la viteze marite, de pana la 384 kilobiti pe secunda, in zonele cu acoperire 3G si pana la 53,6 kilobiti in restul zonelor. Taxarea se face exclusiv in functie de volumul de date transmis.
Oferta de baza inculde 10 megabiti de trafic, la un abonament lunar ce costa trei dolari. Tot ce depaseste abonamentul se taxeaza cu trei centi per megabit. Zapp este recunoscut pentru ofertele dedicate utilizatorilor business, inclusiv pentru traficul de date pe telefonul mobil. Cea mai ieftina varianta este Zapp Start. Nu presupune un tarif suplimentar pentru activare, fiind inclusa in orice abonament Zapp.
Viteza medie de transfer este de 300-400 kilobiti pe secunda
Puteti conecta telefonul la computer printr-un cablu de date pentru a naviga pe internet. Veti fi taxati cu 0,04 dolari pe minut. Viteza medie de transfer este de 200-300 kilobiti pe secunda. In oferta Orange, pachetul Always-on este de baza, si contine toate elementele necesare activitatii pe internet. Oferta Mobile Internet Always-on este disponibila in mai multe variante, in functie de volumul de trafic inclus in abonament. Oferta Mobile Internet Always-on, fara trafic inclus, are in componenta un cont de Entry Mobile E-mail.
Pentru Standard Mobile E-mail se percepe o taxa lunara suplimentara de 1,5 euro, iar pentru professional Mobile E-mail, o taxa lunara suplimentara de trei euro. Toate pachetele Mobile Internet Always-on cu trafic inclus au in componenta un cont de standard Mobile E-mail. Pentru Professional Mobile E-mail, se percepe o taxa lunara suplimentara de 1,5 euro. "Odata cu cresterea vitezei de transfer, extinderea la nivel national a retelei de date mobile broadband 3G/EDGE si diversificarea gamei de terminale mobile, a crescut si traficul de internet mobil", spune Bogdan Rauta, Senior Product Manager la Orange Romania.
Integral in Adevarul
Pe My.BankNews.ro puteti citi pe telefonul mobil sau PDA toate stirile BankNews in timp real.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani