Banca Carpatica nu a platit banii pentru fostul magazin al PCR Suceava
Data publicarii: 08-03-2007 | Finante-BanciBanca Carpatica nu a platit pretul pe care promitea ca il ofera, respectiv 766.360 de euro inclusiv TVA, pentru cei 75 de metri patrati in care isi desfasoara activitatea, cu chirie, sucursala suceveana a bancii. "Procedura de scoatere la vanzare va fi reluata de la zero", declara Gheorghe Antonovici, directorul sucursalei judetene a RAAPPS.
25.000 de euro pe apa sambetei
Licitatia organizata de Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) la inceputul lunii februarie, privind vanzarea fostului magazin al PCR de pe strada Nicolae Balcescu din municipiul resedinta de judet, a fost anulata. Asta pentru ca Banca Comerciala Carpatica, care a adjudecat licitatia, nu a platit pretul pentru care se angajase, respectiv 766.360 de euro inclusiv TVA. Directorul Sucursalei Suceava a RAAPPS, Gheorghe Antonovici, a declarat ca licitatorul, pentru ca nu a platit pretul angajat, a pierdut garantia de participare la licitatie, de 25.000 de euro.
"Procedura de vanzare a spatiului va fi reluata de la zero si oricine este interesat va putea sa participe la noua licitatie", a declarat Gheorghe Antonovici. Banca Comerciala Carpatica nu va mai putea sa se prezinte la noua licitatie prin aceeasi persoana juridica, dar nu este exclus ca bancherii sa identifice o alta modalitate de a participa, eventual printr-o alta firma sau chiar prin intermediul unei persoane fizice.
766.360 euro pentru 75mp!!!
Cei 75 de metri patrati de spatiu comercial, aflat la parterul unui bloc de pe strada Nicolae Balcescu, au fost adjudecati la inceputul lunii februarie cu incredibila suma de 644.000 de euro, adica 766.360 euro cu TVA. Asta ar fi insemnat nici mai mult nici mai putin de 10.218,13 euro metrul patrat pentru spatiul in care functioneaza cu chirie Banca Comerciala Carpatica, langa Agentia CFR.
S-au batut cu un producator de incaltaminte sucevean
La licitatie au participat sase firme si o persoana fizica, inscrise in urmatoarea ordine: Concept SRL Iasi, Adrian Andrici din Suceava, Global Design SRL Suceava, Taylan SRL Suceava, Vivat Construct SRL Scheia, Banca Comerciala Carpatica si Incor Denis Prod SRL Suceava. Licitatia a pornit de la suma de 140.000 de euro fara TVA, cu un pas de licitare in urcare de 14.000 de euro si de 7.000 de euro la coborare. Pana la 266.000 de euro au mers toate cele sase firme, la 280.000 iesenii s-au retras. La 364.000 de euro s-a retras si Taylan, la 392.000 au ramas in cursa Global Design, Carpatica si Denis, la 476.000 de euro Global Design a renuntat.
De aici pana la 644.000 de euro, banca a mers umar la umar cu producatorul de incaltaminte sucevean. 658.000 de euro n-a mai oferit niciunul dintre ei, asa ca spatiul fusese adjudecat de cel care s-a inscris mai curand la licitatie, adica Banca Comerciala Carpatica. Suma la care s-a ajuns a luat prin surprindere si comisia de licitatie, care avea tabelul facut doar pana la suma de 420.000 de euro, sumele ulterioare fiind trecute cu pixul.
Presedintele BCC Suceava: "Licitam pana in panzele albe"
"Pretul este exagerat, dar licitam pana in panzele albe, este vorba de imaginea bancii, pana la urma. Noi deja functionam acolo, am facut unele investitii si ne-ar fi fost greu sa ne mutam", a declarat la acea vreme directorul sucursalei Suceava a Bancii Carpatica, Neculai Rosu.
Toti participantii la licitatia de la inceputul lunii februarie au apreciat ca suma cea mai apropiata de valoarea reala a spatiului este in jurul a 250.000 de euro si au urmarit cu interes confruntarea dintre o institutie bancara si producatorul local de incaltaminte. Unii au apreciat atunci ca "nici in New York nu sunt asemenea preturi".
Neculai Rosca, Obiectiv de Suceava
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice