Topul ''greilor'' de pe Internet
Data publicarii: 08-03-2007 | IT&CUtilizatorii au un cuvint "greu" in mediul online, insa fara Google, iTunes, YouTube sau mesagerie instant, webul nu ar mai fi la fel. Cine sint insa cei din spatele acestor aplicatii, oamenii care au trasat regulile dupa care navigam zilnic? Publicatia "PC World" a realizat un top al celor mai importante persoane de pe Internet. Acestia sint cei care modeleaza mediul in care un utilizator cumpara, citeste, vizioneaza, vinde, isi face prieteni sau inamici.
In mediul online, fiecare utilizator este important. Insa toate retelele sociale, programele de mesagerie instant, magazinele virtuale ori site-urile cu anunturi personale sau videoclipuri pe care acestia isi desfasoara activitatea sint create de indivizi ajunsi celebri. Fara Google, YouTube, MySpace sau Yahoo! Messenger, Internetul nu ar fi acelasi.
Acesta este topul vizionarilor care au schimbat Internetul pentru totdeauna.
Google ramine "crema"
Pe primul loc in topul "PC World" se afla Eric Schmidt, Larry Page si Sergey Brin, directorii Google. Atunci cind actiunile tale pot atinge 500 de dolari per bucata, valorezi cu totul circa 33 de miliarde de dolari si conduci motorul de cautare cu cel mai mare trafic pe Internet, poti face aproape orice.
Micul proiect dezvoltat de Sergey Brin si Larry Page in Stanford s-a transformat in compania cea mai celebra de pe web, al carei nume s-a transformat, deja, intr-un verb. Schmidt a parasit Novell pentru a ocupa un loc in consiliul director al Google, in 2001, si in curind a devenit presedintele acestuia. Dupa ce a cucerit lumea publicitatii online, Google pare sa fi intrat intr-o febra a achizitiilor. O data cu achizitionarea YouTube, care a tinut prima pagina a ziarelor, Google a facut un pas urias catre dominatia webului.
Apple si BitTorrent, in "Olimp"
A doua pozitie a topului este ocupata de Steve Jobs, presedintele executiv al Apple. Toata lumea este satula de vilva cu care este inconjurat fondatorul Apple, insa atunci cind dorinta unei persoane pentru muzica "la liber", fara Digital Rights Management (DRM - controlarea accesului la continut de catre detinatorii drepturilor de autor), face inconjurul lumii, este greu de ignorat puterea pe care o detine. Jobs a popularizat descarcarea legala de muzica si de continut video. Iar demonstratia facuta iPhone la Macworld Expo sugereaza ca acest produs ar putea sa popularizeze, in sfirsit, navigarea pe Internet printr-un produs mobil.
Al treilea "greu" pe web este considerat Bram Cohen, matematician de exceptie, copil-minune al programarii si inventatorul BitTorrent. Dezvoltata in 2001, aplicatia serveste descarcarii de file de dimensiuni mari, pentru care imparte intre utilizatori "povara" hardware si a latimii de banda. Exista rapoarte care sustin ca peste o treime din traficul web din acest moment provine de la clienti BitTorrent, iar recent, acesta a inceput sa se indrepte spre continut legal.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice