Tot mai multi brokeri vand polite RCA false
Data publicarii: 07-03-2007 | AutoIn ultima vreme, tot mai multe companii de asigurari au fost escrocate de asa-zisi brokeri, care vand polite RCA false, dupa care dispar cu banii, noteaza Gardianul. In caz de accident, soferii se trezesc fara asigurare, fiind nevoiti sa-si achite din buzunar reparatiile la masini. O noua modalitate de a face bani iliciti pe spatele detinatorilor de autoturisme, dar si a firmelor de asigurari, a luat amploare in ultima perioada. Este vorba de intermediarii companiilor de asigurare, asa-zisi brokeri, care vand polite RCA false in numele asiguratorilor. Brokerii dispar cu banii, iar clientii raman si neasigurati, si cu banii dati. Prejudiciul se realizeaza simplu, iar rezolvarea situatiei necesita timp si nervi.
"Sistemul" functioneaza simplu si eficient pentru asa-zisii brokeri. Concret, intermediarii emit polite RCA, dar "uita" sa mai depuna banii si borderourile la societatea de asigurari. Automat, asiguratii nu se mai regasesc in baza de date CEDAM, astfel incat, in caz de accident, masina apare ca fiind neasigurata. Surpriza apare in momentul in care clientului ii este adus la cunostinta faptul ca seria respectivei polite, desi cu stampila companiei pe ea, nu apare in baza de date CEDAM.
Practic, nu este suficient ca o polita sa aiba datele companiei pentru a fi valabila. Intermediarii au avut grija sa scape basma curata si apeleaza la un truc foarte simplu: declara pierdute respectivele borderouri. Astfel, clientul cumpara o polita care nu este valabila, iar compania de asigurari este obligata, conform legii, sa-l despagubeasca. Numai ca aceasta operatiune poate dura si luni bune, timp in care pagubitii trebuie sa plateasca daunele, care, teoretic, ar fi trebuit sa fie platite de asigurator.
Integral in Gardianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice